10 тисяч доларів за незаконний виїзд з України. Затримали прикордонника-хабарника

10 тисяч доларів за незаконний виїзд з України. Затримали прикордонника-хабарника
  • На Вінниччині затримали прикордонника, який вимагав у чоловіка призовного віку 10 тисяч доларів США за незаконний виїзд за межі України. Взяли хабарника «на гарячому».

Хабарник — військовослужбовець Могилів-Подільського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

— За даними слідства, прикордонник вимагав у громадянина призовного віку, якому на період дії в Україні правового режиму воєнного стану виїзд за межі країни заборонено, 10 000 доларів США за безперешкодний перетин державного кордону, — зазначають у повідомленні. — Під час одержання п'яти доларів США його затримали правоохоронці. 

Прикордоннику готують оголосити підозру та взяти під варту.

Відео дня

Розслідування даної справи проводять слідчі територіального управління ДБР за оперативним супроводом Управління СБУ у Вінницькій області. 

Під вартою, нагадаємо, перебуває майор, який отримав від вінничанина 1400 доларів неправомірної вигоди. За це хабарник мав допомогти йому уникнути призову на військову службу під час загальної мобілізації. Військовому визначили більше мільйона гривень застави. Він це рішення оскаржив в апеляційному суді. Розмір застави зменшили до 200 тисяч гривень.

До речі в кінці червня працівники ДБР та прокуратури затримали на одержанні неправомірної вигоди лісничого одного державного підприємства Вінницької області. Детальніше у матеріалі: На хабарі попався лісничий, який незаконно торгував деревиною

 

Читайте також:

Розчленував літню сусідку. У Вінниці за вбивство судитимуть 23-річного чоловіка

Розслідування завершили. Судитимуть банду з Ладижина, яка виготовляла наркотики

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Віра Колісник

    Оооо..Як цікаво!.А застава буде 5 копійок.Війна збаоготила Могилівських прикордонників і митників до міліонерів.СлаваУкраїн.В цій країні нічого не поміняється.Ніколи.
  • Nadiya Stopnyuk

    На передову нечесть
  • Olena Schad

    Це щось неймовірне : це така рідкість...
    А тих ,що дають хабарі і вдень з вогнем не знайти - зазвичай їх примушують хабарі давати 😃
  • Валентина Кононенко Кравчук

    Цікаво ,як проїжджають діти Порошенка?
    СБУ не ловить в такому випадку?

keyboard_arrow_up