Стане зіркою YouTube. У Вінниці затримали активіста, який показав поліцейським геніталії

Стане зіркою YouTube. У Вінниці затримали активіста, який показав поліцейським геніталії
Затримання на Соборній. Стоп-кадр з поліцейської зйомки
  • Активісту громадської організації Конституційно-Правовий Конгрес оголосили про підозру у хуліганстві.
  • Він вступив у конфлікт з поліцейським на автодорозі Калинівка-Вінниця після того, як машину, де він був пасажиром, зупинили за порушення ПДР.
  • Чому киянин їхав до нас, навіщо хуліганів та чому після затримання нацгвардійцями перетворився на журналіста?  

Сьогодні, 3 серпня, у центрі Вінниці спецпідрозділ поліції у повному бойовому екіпіруванні силою затримав і посадив у службовий автомобіль чоловіка в білій футболці з емблемою КПК. Це абревіатура громадської організації Конституційно-Правовий Конгрес. Про таку досі в нашому місті нічого не чули. Тепер на відео можемо подивитися, як поводяться її активісти. 

— Усі дії поліцейських та учасників інциденту зафіксовані на відео бодікамерою патрульного, — розповіли 20minut.ua у відділі комунікацій поліцейського главку та надали відео. 

Відео дня
v class="video-block">

— 3 серпня на автодорозі Калинівка-Вінниця за перевищення швидкості працівники патрульної поліції зупинили мікроавтобус Volkswagen. У салоні автівки знаходилися представники однієї з громадських організацій. Під час спілкування з патрульним один із пасажирів нецензурною лайкою висловлювався в бік інспектора, погрожував йому насильством та показав статевий орган, — розповіли в поліції.

Чому виник конфлікт?

Під час несення служби екіпаж патрульної поліції за порушення ПДР зупинив мікроавтобус Volkswagen. Порушення швидкісного режиму водієм мікроавтобуса зафіксував прилад TruCAM.  

У відповідь пасажир автомобіля почав агресивно поводитися, кажуть в поліцейському главку, погрожувати поліцейським та висловлюватися у їх бік нецензурною лайкою, намагаючись спровокувати конфлікт.

— На всі вимоги поліцейського припинити протиправну поведінку та не заважати спілкуватись із водієм, агресивний пасажир не реагував та привселюдно оголив свій статевий орган, — говорять у відділі комунікацій. — Для документування вказаних правопорушень патрульні викликали слідчо-оперативну групу поліції, але автомобіль із правопорушником поїхав з місця події.   

За хуліганство активіста затримали у порядку статті 298-2 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою особи, яка вчинила кримінальний проступок) на вулиці Соборній у м. Вінниці. Далі 37-річному киянину, імені якого не називають, оголосили про підозру. Тепер його будуть притягувати до відповідальності за два кримінальні проступки: 

  • за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) — факт публічної демонстрації статевого члена,
  • за статтею 343 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) — факт втручання пасажира в розмову з водієм-порушником ПДР. 

— За такі правопорушення законодавством передбачене покарання — до 5 років обмеження волі, — сказали в поліції.

Активіст став журналістом

На фейсбук-сторінці вище названої громадської організації бачимо пост про затримання у Вінниці. Тут затриманого назвали журналістом, а самі дії поліцейських — викраденням. 

«Сьогодні, 3 серпня, у Вінниці було затримано та відвезено у невідомому напрямку активіста Конституційно-Правового Конгресу!!! На початку, чоловіки у формі зупиняли авто наших журналістів та перевіряли документи. Згодом, коли розгорнувся пікет біля Вінницької районної державної адміністрації проти закриття місцевого реабілітаційного центру допомоги ветеранам АТО, чоловіки у чорних масках, представники Національної гвардії України, викрали одного з наших активістів і відвезли у невідомому напрямку... Нас шокує таке свавілля та зловживання місцевих правоохоронних органів своїми повноваженнями. Будемо тримати вас в курсі справи».

 

А пізніше з'явився ще один пост: 

«У відповідь на нашу законну акцію проти закриття реабілітаційного центру для захисників України біля Вінницької обласної адміністрації, поліція спочатку затримала журналіста Сергія Медяника, потім випустив його, заблокувала машину з активістами і тримає зараз в заручниках. Просимо вашої підтримки та репосту».

Судячи з того, що під постом реакції практично немає, ця громадська організації не надто відома не тільки у нашому місті.

Чому кияни раптом влаштували акцію у Вінниці? Вони, до слова, в першому пості помилися з назвою будівлі, під якою стояли. Пишіть свої думки у коментарях.

 

Читайте також:

«Хай подають до суду за наклеп». Вінницькі активісти знайшли зв’язки між обленерго і криптофермою

То було їх перше побачення. Загиблого у Львівському парку курсанта ховатимуть на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Александр Ловец Грез

    оце бидло активісти... хай прибирає сміття декількасот годин. Раз нема розуму. Мамці своїй показав би краще. Вісрала дебіла.
  • Андрей Ткачук

    чому так мало людей виділили на затримання "активіста"?
  • Как-то так

    Ваша Честь, дейте йому громадських робіт годин 500, нехай замітає вулиці
  • Sviatoslav Goncharuk

    Тільки чого там пишуть що затримували нацгвардійці якщо то була поліція ?

keyboard_arrow_up