То було їх перше побачення. Загиблого у Львівському парку курсанта ховатимуть на Вінниччині

То було їх перше побачення. Загиблого у Львівському парку курсанта ховатимуть на Вінниччині
  • Ввечері 1 серпня у Львові сталася трагедія — хлопець та дівчина загинули в парку.
  • Вони сиділи на лавці, як раптом почався буревій, і зламані гілки дерева впали на молоду пару, не залишивши шансів на життя.
  • Дівчина була місцевою, хлопець — родом з Вінниччини.
  • Дізналися імена загиблих і деталі трагічного побачення.

Після пекельної спеки у Львові, 1 серпня ввечері небо раптом вкрилося хмарами, зірвався шквальний вітер і почалася гроза. Негода накрила місто близько 23-ї години. 

Молоді люди познайомилися в соціальній мережі, і в той фатальний вечір було їхнє перше і останнє побачення. До того вони листувалися протягом двох тижнів.

Перед буревієм 18-річна дівчина і 20-річний хлопець зустрілися у Стрийському парку, прогулялися алеями, присіли на лавочку. Він подарував їй квіти і, за свідченням друзів, мав запропонувати їй зустрічатися.

Відео дня

Раптово здійнявся сильний вітер. Пара вирішила перечекати буревій під деревом…

За попередньою офіційною інформацією, на закоханих впали дві величезні гілки, одна — з висоти 10 метрів, інша — приблизно з 14-ти, зачепивши освітлювальну опору, яка також зламалася і впала на молодих людей.

Від отриманих травм закохані померли на місці. Серед уламків і зараз лежить останній букет дівчини від коханого, навколо — сліди крові.

Очевидці кажуть, що шансу вижити у них не було — швидка, яка приїхала на виклик, лише констатувала смерть. А тіла загиблих з-під дерева довелося витягувати рятувальникам, розпилюючи смертоносне гілля.

Артилерист-розвідник із Вінниччини

На сьогодні стало відомо, що дівчина, яка загинула під час трагедії — львів'янка Марта. Хлопець — був курсантом Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Звали його Андрій Свояк. До канікул хлопцю залишалося не більше тижня.

Жителька Львова Івона Лобан з чоловіком і собакою була в Стрийському парку під час буревію. За її словами вітер був настільки сильним, що він гнув дерева, а перед ними падали гілки. 

Жінка помітила і пару, яка сиділа на лавці під парасолею та обнімалась. Згодом на фото з місця трагедії вона впізнала, що саме ці закохані й загинули під час буревію. 

«У парку Львова, внаслідок падіння дерева, зазнав несумісних з життям травм й загинув курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Андрій Свояк. Хлопець проживав за межами навчального закладу й у вільний від служби та навчання час перебував на відпочинку у Стрийському парку разом із дівчиною, яка, на превеликий жаль, також загинула, — написав у Facebook начальник академії Петро Ткачук. — Висловлюю щирі співчуття матері загиблого Наталії Миколаївні, батькові Русланові Івановичу, сестрі Аліні, всім його рідним, близьким й товаришам по службі, а також рідним й близьким загиблої дівчини. Це непоправна втрата для всього колективу Національної академії сухопутних військ…».

Андрій Свояк — родом з Вінниччини, його батьки зараз живуть у Білій Церкві Київської області. Хлопець лише рік тому вступив до академії і мріяв стати професійним військовим.

— Він перейшов на другий курс, навчався на факультеті ракетних військ та артилерії, на спеціальності «артилерійська розвідка», — розповіли в прес-службі вишу. — Був дисциплінованим, позитивним, старанним, комунікабельним, одним з кращих курсантів на курсі. В те, що сталося, досі не можемо повірити… Це велике горе для рідних і втрата для друзів. У жовтні йому мав виповнитися 21 рік.

Клен і блискавка

За інформацією начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександри Сладкової, дерево, яке стало причиною трагедії, зламалося на висоті 7-10 метрів, стовбурових пошкоджень у нього не було. Однак попередньо відомо, що воно могло впасти внаслідок удару блискавки.

— Дерево, яке впало на людей — це клен гостролистий, — сказала Сладкова. —Таких дерев у парку близько 30%. Я зранку була на місці трагедії і оглядала цю територію. Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, від нього відвалилася гілка на висоті 7-10 метрів, тому побачити подібний дефект складно. На дереві немає ознак гниття. Відповідно, точну причину, чому воно розвалилося, зможе сказати слідство. 

Батьки курсанта Андрія Свояка 3 серпня поховали сина у Козятинському районі Вінницької області, де він народився.

 

Читайте також:

Загинули на побаченні. Моторошні деталі смерті контрактника та його дівчини

Пожежа на Келецькій. Вінничанин посварився з дружиною та підпалив квартиру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (693)
  • Наталя Мищак

    Вічная пам'ять
  • Любов Костенко

    Щир1 сп1вчуття р1дним ,в1чна пам'ять, царство небесне.
  • Оксана Рощина

    Жалко ребят .
  • Galyna Gr

    Царство Небесне

keyboard_arrow_up