«Співробітники банку» працювали з в'язниці. Як телефонних шахраїв знайшли в колонії

«Співробітники банку» працювали з в'язниці. Як телефонних шахраїв знайшли в колонії
Правоохоронці працюють у кімнаті підозрюваних / Тут і далі фото з сайту поліції
  • Поліцейські припинили діяльність групи шахраїв, які під виглядом банківських працівників дурили людей. Злодії — вже засуджені, вони працювали з виправної колонії. Тепер мають отримати додаткові строки до вже наявних років ув'язнення та, ймовірно, переїдуть в більш суворе місце виконання покарань.

Засуджені віком 31, 32 та 40 років ошукували людей з різних регіонів України. Один з трійці фігурантів вводив у оману потерпілих, представляючись співробітником служби безпеки банку. Чоловік переконував їх перерахувати кошти на так званий «безпечний» рахунок, а ще — отримував конфіденційну інформацію щодо їх банківських карток. Звідти у результаті виводив усі кошти.

Про викриття групи злочинців сьогодні, 28 липня, розповіли у відділі комунікацій обласного поліцейського главку

Відео дня
v class="video-block">

Злочинну схему, як повідомляють, викрили поліцейські відділення поліції №1 Тульчинського районного відділу поліції за оперативного супроводу Управління карного розшуку обласного главку. Поліцейські співпрацювали з опергрупою Крижопільського виправного центру №113 та працівниками оперативного відділу Центрально-західного управління з питань виконання покарань. Процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснює Тульчинська окружна прокуратура.

Отож, вся ця сила силенна співробітників різних органів з'ясувала, що до складу групи шахраїв входять троє рецидивістів:

  • раніше судимий за майнові злочини 32-річний уродженець Вінницької області,
  • засуджений за убивство та розбійний напад 31-річний киянин,
  • 40-річний черкащанин. 

Щоб їх викрити, провели комплекс розшукових заходів і слідчих дій. Тепер оперативники кажуть про масштаб діяльності групи: упродовж року названа трійця ошукала жителів Одеської, Львівської, Івано-Франківської та Вінницької областей. Слідчі вже задокументували цілий ряд злочинних епізодів.

— 32-річний засуджений телефонував за випадковими номерами. Під час розмови він представлявся співробітником банку та повідомляв потерпілим неправдиву інформацію про те, що начебто хтось намагається зняти кошти з їх банківських рахунків, — розповідають в поліції. — Аби «запобігти» зняттю грошей, шахрай пропонував співрозмовнику діяти за його інструкцією та здійснити певні операції. Після того, як потерпілі виконували його вказівки, всі кошти з карток зараховувалися на підконтрольні йому та його співучасникам банківські рахунки та мобільні телефони.

Під час обшуків за місцем відбування покарання шахраїв вилучили докази злочинної діяльності: мобільні телефони, сім картки, банківські картки та чорнові записи. 

— Наразі поліція встановлює інших осіб, які могли постраждати від дій зловмисників, а також людей, які можуть бути причетними до злочину, — кажуть у відділі комунікацій.

За низку шахрайств підозрюваним чоловікам загрожує до восьми років тюрми. Розслідування, відкрите за частиною третьої статті 190 Кримінального кодексу України, продовжується.


Читайте також:

Екс-начальник поліції Шевцов і блогер Шарій разом працювали на російські спецслужби — прокуратура

Чоловік помер від укусу бджіл. Як уникнути повторення трагедії, що сталася в Іллінцях?

«Вінниця постійно під ворожими ударами»: велике інтерв'ю з речником Повітряних Сил Юрієм Ігнатом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergey Storog (Ja)

    Мене дивує скільки заборонених речей у засуджних. Невже законодавство так змінилось чи все так прогнило?

keyboard_arrow_up