«Слідчі підробили результати аналізів». Закрили справу про хлопця, який втратив ноги під потягом

«Слідчі підробили результати аналізів». Закрили справу про хлопця, який втратив ноги під потягом
Володимир Авдєєв, який втратив обидві ноги під колесами потяга
  • Не знайшли складу злочину, — говорять у поліції. У справі повно нестикувань, — стверджують батьки постраждалого хлопця. Чи поставлена остаточна крапка у цьому провадженні?

Наприкінці минулого року у Козятинському районі 18-річний Володимир Авдєєв опинився під колесами потяга. Йому відтяло ноги, було чимало й інших травм, та головне, що хлопець залишився живим. 

Після інциденту ми поговорили з рідними постраждалого. За словами його тата, також Володимира, машиніст потяга сигналив, однак син продовжував нерухомо лежати, тому що був непритомним. Повністю загальмувати локомотив з вантажними вагонами не встиг і переїхав йому ноги. 

Саме машиніст, пояснював батько, викликав на місце події поліцію, швидку на надавав першу медичну допомогу. Після цього Володю доставили до реанімації Козятинської ЦРЛ. Слідчі розпочали провадження за частиною 2 статті 276 Кримінального кодексу України.

Відео дня

Від  початку рідні хлопця не погоджувались з версією слідства про те, що Володимир за власної волі опинився на колії: через спробу самогубства або тому, що перебрав з алкоголем. За їх версією, його побили, а потім, щоб приховати сліди злочину, поклали на колії. У розмові з нашим журналістом, батько постраждалого назвав це незавершеним навмисним вбивством.  

Володимир переніс не одну операцію, йому встановили протези, він поступово реабілітовується, однак достеменно пригадати події того вечора він так і не зміг.

Батьки постраждалого стверджували, що знають, хто побив сина і кинув помирати його на коліях, інформацію, говорили вони, давно передали слідчим, однак до уваги її ніхто не взяв. Днями стало відомо, що справу закрили за відсутністю складу злочина. 

У коментарі для 20minut.ua прессекретар ГУНП у Вінницькій області Вадим Кобзар розповів, що поліцейські провели всі необхідні слідчі дії та експертизи і прийшли до висновку, що тілесні ушкодження Володимир отримав з власної необережності, а не тому, що став жертвою злочину. 

«Ось і настав той день, коли, «не знайшовши слідів злочину», закрили справу. Мою дитину виставили як самогубця, п'яницю і наркомана. Поки ми боролись за його життя, винуватці все «зробили» під себе, замели сліди і живуть безкарно [...]», — після закриття справи написала у своєму Фейсбуці мама Володимира Любов Авдєєва. 

Втім, батьки так просто не збираються відступати і налаштовані продовжувати домагатися справедливості. Найближчим часом вони оскаржать рішення про закриття справи. 

— Ми будемо подавати позов на слідчого, який недобросовісно виконував свої обов’язки. Нам не дали ознайомитись зі справою, вже після закриття ми дізнались, в якому ключі вона велася. Коли ми його про щось запитували, він казав, що ми йому заважаємо вести справу, — розповідає батько постраждалого Володимир Авдєєв. — Ми зійшлися на тому, що коли буде зрозуміла суть справи, він нас має покликати. Ніхто цього, звісно, не зробив. Вже постфактум нам надійшов лист, що справа закрита. Причому лист прийшов із таким запізненням, що ми вже нічого не могли вдіяти. 

За словами батька хлопця, ніякі з тих свідчень, які вони зібрали і передали поліції, до справи не долучили. Там, каже Володимир, були імена кривдників і мотиви вчинення цих дій. Ба більше, лікарі у Вінниці підтверджували, що травми ніг дійсно від потягу, а ось на голові хлопця сліди побоїв. 

— Слідчі навіть результати аналізів підробили, — продовжує Володимир Авдєєв. — За кілька днів після того, що сталось на залізниці ми попросили, щоб нам віддали ноги сина, хотіли їх поховати, але нам сказали, що вони вже спалені. Однак аж через два тижні поліція нібито з цими спаленими ногами спромоглася провести якісь дослідження і виявити, що в крові сина було 0,7 проміле. Яким чином? У цій справі повно таких нестикувань. 

 

Читайте також:

«Діти мають 4 кілометри йти пішки до зупинки?»: вінничанин вимагає транспортного сполучення

«Тепер тут затишно і гарно». Як виглядає оновлена територія Замкової гори і скільки це коштувало

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ядвига Жемайтис

    Все прогнило ,все продажно!!Здоровья мальчишке,а родителям мужества бороться за правду!

keyboard_arrow_up