З ремонту шкільних укриттів у Калинівці підприємець «заробив» понад 850 тисяч

З ремонту шкільних укриттів у Калинівці підприємець «заробив» понад 850 тисяч
  • Хмільницькі прокурори скерували до суду справу 55-річного підприємця, який заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт шкільних укриттів.

Слідчі встановили, що упродовж 2022-2023 років підприємець уклав вісім договорів із відділом освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради. Виконавець мав здійснити капітальний ремонт двох найпростіших укриттів для навчальних закладів та утеплення одного закладу освіти.

Під час виконання робіт підприємець вносив до актів виконаних будівельних робіт неправдиві відомості про суму нарахованої зарплатні робітникам. Після того, як гроші надходили на його розрахунковий рахунок, підприємець різницю коштів забирав собі. 

Відео дня

Сума завданого державі збитку становить понад 850 тисяч гривень.

Дії фігуранта слідчі кваліфікували за частиною четвертою статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною другою статті 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення).

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, за таке правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Читайте також:

Поруч з бібліотекою ім. Бевза мала бути «пивнуха». Як вирішився конфлікт?

Посадовці установи Міноборони у Вінниці присвоїли 4,3 мільйона, виділених на забезпечення армії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Вова Нагерняк

    Фамілію та ім'я в студію!!! Калинівка має знати своїх героїв...
  • AK

    Імена/прізвища після суду слід опублікувати. Щоб ця особа більше ніколи ніякі підряди не могла брати. Діти по 10 гривень з кишенкових грошей дають на ЗСУ і пішки ходять і черговий свинорил не може нажертись у такий важкий для країни час!!! (
  • Anatoliy Sheff

    Слава Україні!!! Героям Слава!!! Батько наш Бандера, Україна мати, ми за Україну ладні своїх наї..ти.

    AK reply Anatoliy Sheff

    Побачиш таке в лісі, підбери і з'їж.

    Mykhailo Riukhov reply Anatoliy Sheff

    Anatoliy Shef ти хотів здатись розумним, коли притулив священні гасла до свого тупорилого заключення?
  • Olexiy Evtoukh

    Так Підприємець зробив ремонт? Які можуть бути питання до того, куди він використав зароблені кошти? Я і так Вам скажу куди він їх дів - заніс до високих кабінетів...

keyboard_arrow_up