Підроблені сертифікати по 250 євро. На Вінниччині зловили банду медиків

Підроблені сертифікати по 250 євро. На Вінниччині зловили банду медиків
На Вінниччині поліцейські викрили злочинну групу, яка налагодила схему продажу фіктивних COVID-сертифікатів
  • На Вінниччині лікарі та представники туристичних агенцій торгували підробленими сертифікатами про вакцинацію з внесенням інформації до електронної системи охорони здоров’я.
  • Під час проведення обшуків слідчі вилучили речові докази їх злочину.

Спецоперацію проводили слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з поліцейськими відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області та кримінальної поліції.

— За попередньою інформацією, до групи входили медичні працівники двох лікарень області, працівники вінницьких турфірм та посередники. Протягом кількох місяців поліцейські документували їх злочинну діяльність та здійснювали контрольовані закупівлі сертифікатів про вакцинацію, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

За інформацією обласного главку поліції, посередники підшукували охочих без фактичного введення вакцини отримати Covid-сертифікати, які б відображалися у додатку «Дія». Оголошення про надання таких послуг зловмисники розміщували  у закритих групах в месенджерах. Вартість такого сертифікату становила 250 євро.

Відео дня

 

Вчора, 24 листопада, під час проведення обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних у налагодженні цієї злочинної схеми вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

 

Ось що коментують начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик, начальник Відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Олександр Уляненков:

 

Наразі за процесуального керівництва прокуратури здійснюється досудове розслідування кримінального провадження.

Згідно третьої частини статті 362 Кримінального Кодексу України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Читайте також:

У «червоній» зоні субсидії збільшили на 50%. Як вінничанам переоформити виплати?

Активіст, що збив жінку на Старому місті, справді був п'яний. Шукають свідка на сірій машині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Mr. Logic

    Ахахах . Тобто банда це не ті, що колять вакцину яка не пройшла клінічні випробування, яка по своїй дії, нічого майже не дає, не ті що примусово змушують цей шмурдяк колоти під страхом звільнення з роботи, не ті хто відмиває на вакцинах міліарди, а банда ті, що підробили сертифікат. Ахахах... так, справжню банду накрили, аахахаха
  • Читач47

  • Читач75

    Люди спасали людей от навязанных уколов. Пусть и брали за это что-то. Герои. В отличии от полиции, которая исполняет незаконные фашистские указы.
  • vik n

    Панду геть.у нас  Панда  сидит на  банковой в ВРУ само слово за  себя говорит ВРУны сидят в  ВРУ . и в  посильстве  сша. .а  те кого поймали это исполнители.кот не  запошляли. в жизни не поверю  чтобы  мародерское фашиское  государство украина кот.ненавидет свое население и обворовывает его с  1991  вдруг забеспокоилось о  здоровье  своих  батраков.транснационалы  хотят продать дурман-вакцину  и давят  на ЗЕнаркошку пугают смертью от ковида.я усматривая друго е если  ЗЕнаркомана не посадить  то украину  ждет приход  фашистов ,черных  полковников ,ярошив парасюкив  и парубкиив. и настоящая война.с расколом  регионов  Зенаркоман это всадник  апокалипсиса.

keyboard_arrow_up