Підпільне виробництво алкоголю на Вінниччині: правоохоронці вилучили понад 20 тонн продукції

Підпільне виробництво алкоголю на Вінниччині: правоохоронці вилучили понад 20 тонн продукції
  • Підпільні цехи знаходилися в Могилів-Подільському.
  • Продукцію під виглядом відомих марок реалізовували через торговельні мережі області та інтернет-магазини гуртовими та роздрібними партіями.
  • Організатору та сімом учасникам злочинної групи повідомили підозри, серед них — громадяни Молдови.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції знешкодили діяльність угруповання, яке займалося виробництвом та збутом фальсифікованої алкогольної продукції. До її складу входили громадяни України та Молдови.

Ділки орендували кілька приміщень на території Могилів-Подільського. Частину з них використовували як підпільні цехи з виробництва алкогольної продукції, решту — як склади для зберігання. Усі приміщення знаходилися під цілодобовою охороною та були облаштовані камерами відеонагляду. Фігуранти використовували рації замість телефонів та засоби для глушіння сигналу, також постійно змінювали сім-картки.

Відео дня

Готову продукцію збували під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів гуртовими та роздрібними партіями. Роздрібним покупцям доставляли через поштові відділення, а оптовики або самостійно забирали продукцію, або ж фігуранти доставляли її своїми вантажівками до замовників. Окрім того, «відкрили» декілька інтернет-магазинів, де пропонували до продажу різноманітний фальсифікований алкоголь.

Група співробітників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області, слідчі Головного управління Національної поліції за силової підтримки КОРД та роти поліції особливого призначення провели 70 обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату, місцями проживання та в автомобілях, якими користуються фігуранти. Вилучили понад 20 тонн «алкоголю», тару для пакування, майже 330 тисяч гривень у різній валюті, рації, засоби для глушіння сигналу, легкові та вантажні автомобілі, «чорнові» записи тощо. Загальна вартість вилученого сягає 5 мільйонів гривень.

За результатами заходів організатору та шістьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Проводяться подальші заходи зі збору доказової бази для притягнення інших учасників угруповання до відповідальності.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Служби безпеки України у Вінницькій області та 24-го прикордонного загону. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура.

 

Читайте також:

Боротьба з нелегальними цигарками: журналісти «20 хвилин» знайшли, а поліція проводить обшуки

«Вкатали» в асфальт понад 70 млн гривень: про витрати сільради Іванова

Подали аж п'ять апеляційних скарг. У якій справі нікого не влаштував вирок міського суду?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up