Оголосили підозру лікарям, які за 10 000 доларів ставили «правильні діагнози» ухилянтам

Оголосили підозру лікарям, які за 10 000 доларів ставили «правильні діагнози» ухилянтам
  • 57-річний лікар обласного лікувально-діагностичного центру спільно з двома колегами організував бізнес на ухилянтах. Діяв він недовго.
  • усіх учасників схеми судитимуть. Організатору та його посібникам оголосили про підозру.

Організатор схеми підшукував чоловіків призовного віку, які хотіли виїхати за межі України. Він скеровував їх до спільників, які згодом виносили чоловікам фіктивні діагнози з висновками про тимчасову непридатність, обмежену придатність і непридатність з виключенням з військового обліку, що давало ухилянтам можливість безперешкодно виїхати за межі України. 

Також він відповідав за фінансову складову злочинної діяльності групи, консультував клієнтів про правильну поведінку на ВЛК.

Відео дня

Винесення діагнозу, на підставі якого чоловіків знімали з військового обліку, коштував від 3 до 10 тисяч доларів США. Ціна послуги залежала від терміну та складності винесеного діагнозу.

— Слідчі обласного главку поліції та співробітники УСБУ у Вінницькій області затримали організатора злочинної групи в серпні минулого року в Вінниці під час отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США, — зазначають у поліції Вінницької області. — Під час проведення обшуків у зловмисників вилучили гроші, чорнові записи та комп’ютерну техніку. Слідством доведено причетність зловмисників до 20 злочинних епізодів.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 13 лютого 57-річному організатору повідомили про підозру у вчиненні ряду злочинів. Він відповідатиме перед законом за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Одного його подільника, якому 50 років, підозрюють у вчиненні аналогічних злочинів. Тим часом другому, 42-річному співучаснику — інкримінують дві статті Кримінального кодексу України.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up