Оголосили підозру чоловіку, який на площі закликав змінити владу та створити республіку

Оголосили підозру чоловіку, який на площі закликав змінити владу та створити республіку
  • СБУ викрила жителя області, який за допомогою сили та зброї закликав змінити конституційний лад країни. Таку ідею він поширював публічно на площі та розміщував відео у соцмережі.

На Вінниччині блокували діяльність чергового агітатора, який поширював антиукраїнську пропаганду. Про це інформує Управління СБ України у Вінницькій області.

Агітатор — 60-річний мешканець Тиврівської тергромади, активний учасник так званого «руху народовладдя».

— Переслідуючи антиукраїнські ідеологічні мотиви, на своєму акаунті у відеохостингу «YouTube», він розмістив відеоматеріали із закликами до дій на зміну конституційного ладу України, — зазначають у повідомленні СБУ. — Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що під час публічного виступу у центральній частині обласного центру, агітатор звернувся до значного кола присутніх осіб із метою їх схиляння до насильницької зміни конституційного ладу.  Пропагував ідеї щодо руйнування існуючого державного устрою «приватних органів влади» та створення нової «республіки» із альтернативними органами державної влади.

Відео дня

Також була проведена лінгвістична експертиза Вона засвідчила, що матеріали, які розміщував чоловік, містять публічні заклики до зміни конституційного ладу із застосуванням фізичного примусу, а за потреби, і застосування вогнепальної зброї.

Чоловікові повідомили про підозру за частиною другою статті 109 info Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.

До суду, нагадаємо, відправили обвинувачувальний акт стосовно митрополита Вінницької єпархії УПЦ (МП). Слідчі зібрали беззаперечні докази вини очільника єпархії, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Розповідаємо деталі справи та про кого йде мова:

 

Читайте також:

Вінничанин намагався передати до в'язниці психотропи. Не вийшло

Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам

Підозрюють у тяжкому злочині. У розшук оголосили трьох чоловіків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Інна Вовк

    ????
  • Наталия Куца

    Ну да.
    Мітинги ж заборонені.
    А мародерство - вже таке рідне.законне.
  • Андрей Брычук

    А що він не так щось сказав?
  • Олексій Кондратюк

    І тут все поперекручували, ця людина справжній патріот України, він завжди виступав проти свавілля і порушення владою законів. Цей виступ багато вінничан бачили, це було  два роки тому, і суть його була у тому що він не дозволить вівцинувати дітей без згоди батьків. І для захисту дітей може взяти до рук зброю.

keyboard_arrow_up