Нова «солона справа». Екс-посадовця підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Нова «солона справа». Екс-посадовця підозрюють у розтраті бюджетних коштів
фото ілюстративне — посипання доріг сіллю
  • Слідчі поліції Могилів-Подільського оголосили екс-посадовцю про підозру в розтраті бюджетних коштів. Він, за даними слідства, купував сіль для посипки тротуарів за завищеною ціною.

Підозрюють колишнього посадовця управління житлово-комунального господарства Могилів-Подільської міської ради.

За попередніми даними, експрацівник у 2019 та 2020 роках придбав за необґрунтовано завищеною ціною технічну соль для посипання тротуарів і доріг. Як наслідок — місцевому бюджету завдали такі дії збитків на понад 183 тисячі гривень.

— Досудовим слідством встановлено, що підозрюваний, будучи службовою особою комунального господарства, вступив у змову з підприємцем та з метою незаконного збагачення упродовж осінньо-зимового періоду 2019 та 2020 року уклав договір на придбання технічної солі за значно завищеною ціною, чим завдав місцевому бюджету збитків в особливо великих розмірах, — кажуть у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — Службовій особі оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Відео дня

За розтрату майна підозрюваному загрожує від семи до 12-ти років ув’язнення. Наразі триває слідство.

У 2019 році вінницька мерія, нагадаємо, закупила для посипання міських доріг під час ожеледиці сіль за завищеною ціною. Збитки державі сягали понад 5,5 мільйонів гривень. Правоохоронці встановили причетних до оборудки та провели розслідування. 

По справі закупки солі проходили четверо людей. Ім'я одного із них було відоме одразу — директор департаменту комунального господарства Володимир Ніценко. Детально про це у наступних матеріалах:

У січні 2021 року названу справу закрили. Причина — «у зв’язку із закінченням до направлення обвинувального акту до суду строку досудового розслідування». Але сторона обвинувачення продовжує оскаржувати це рішення.

 

Читайте також:

Стало відомо хто очолив «Аеропорт Вінниця». Хто він новий директор?

Хотів похизуватися, а отримав протокол. Прикордонники з Дністра дістали українця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up