Не хотіли воювати: по 12 тисяч євро за надію втекти до Молдови заплатили 24 ухилянти

Не хотіли воювати: по 12 тисяч євро за надію втекти до Молдови заплатили 24 ухилянти
  • Прикордонники викрили та припинили спробу незаконного переправлення через кордон з Молдовою групи з 24 чоловіків. Загальна сума «переправи» коштувала 288 тисяч євро.

Як стало відомо, група з 24 чоловіків — жителів Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернівецької та Львівської областей — планували пішки перетнути кордон поза пунктами пропуску. Про це інформує Державна прикордонна служба.

За інформацією прикордонників, організатори незаконної подорожі протягом кількох днів збирали «клієнтів» в певній точці, обіцяючи їм швидкий та безпроблемний перетин кордону. Вартість такої «послуги» становила 12 тисяч євро з кожної людини.

Відео дня

Затримання групи відбулося на підході до державного кордону на ділянці відділу прикордонної служби «Кельменці» Чернівецького загону. Відносно затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення.

Наразі встановлюється місце знаходження головних організаторів незаконної схеми. Їм загрожує покарання, передбачене статтею 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

 

Деталі:

 

  • Кількість затриманих: 24 чоловіки
  • Області, з яких родом затримані: Київська, Тернопільська, Івано-Франківська, Рівненська, Чернігівська, Вінницька, Запорізька, Хмельницька, Дніпропетровська, Чернівецька та Львівська
  • Сума, яку заплатили затримані за незаконну подорож: 288 000 євро
  • Стаття ККУ, за якою загрожує покарання організаторам: 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України)

 

Читайте також:

Суд покарав іноземця за незаконне переправлення чоловіків через кордон: який вирок

Хотів заробити три тисячі, а отримав 15 років: засудили зрадника з Уланівської громади

Засуджений у Вінниці намісник Тульчинської єпархії упц мп Іонафан прибув до москви. Його обміняли

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • 10.03.

    Чому поліцаїїздять на нових авто а хлопців немає на чому вивозити?
  • 10.03.

    Узилянти це поліцаї
  • Наталя

    Можливо не хотіли вмирати, а не воювати.

    Юрий reply Наталя

    У нас в ДТП гине і утоплеників більше ніж на війні гине.

    PTV reply Наталя

    А ті хлопці, що зараз на Харківському, Донецькому, Запоріжському, Херсонському напрямках хочуть вмирати?????

    Наталя reply PTV

    Ніхто не хоче, але й як сказав наш президент Зеленський- Никто никому ничего не должен!
    Кожна людина, сама коваль свого життя. В кожного свої погляди на життя,  ситуації та обставини.  Я нікого не хочу ні засуджувати ні ображати. Судя нам лише Бог!

    Ромашка reply Наталя

    Пани бються, а з бідноти голови летять, ну, якось так в народі кажуть...

    Юрий reply Наталя

    Те що ви пишете вже було 100 років тому. Тоді казали, я нічого не знаю моя хата з краю. Знаєте чим це все закінчилося? А тепер просто уявіть, що завтра фронт посипався,  бо ті хто там задовбалися. А після завтра під Вінницею вже колони з російськими військовими. Яке щастя ви тоді будете кувати? Ви в це не вірите, тоді згадайте 22 рік.
  • Георгій

    Організатори як завжди поділяться з правоохоронниками і їм усім буде добре. Бо поліція має працювати на випередження а не бити по хвостам.

    Юрий reply Георгій

    Та це стара схема, як світ. Організаторами і є прикордонники. Вони і бабло з лохів беруть, і премії з про з просуванням по службі отримуюють. Раніше так було з контрабандою, домовився заплатив бабки - один раз проїхав, на наступний раз заплатив, затримали - забрали товар, машину, ще і штраф заплати.

keyboard_arrow_up