«Мене побили, напоїли та змусили». За що у Вінниці судять молдаванина?

«Мене побили, напоїли та змусили». За що у Вінниці судять молдаванина?
  • Вінницький апеляційний суд розглядає справу стосовно громадянина Молдови. Адвокатка підсудного подала апеляцію та просила суд змінити розмір застави. Але суд був невблаганний та сказав, що сума відповідає злочину.

Іноземець мав на човні перевезти двох чоловіків до Молдови. На українському березі Дністра його затримала поліція. 26-річного чоловіка взяли під варту.

Адвокатка подала апеляцію, адже розмір застави у 198 тисяч 480 гривень для її клієнта завеликий. Жінка просила зменшити суму до мінімальної, а це 50 тисяч гривень.

Захисниця розповіла, що її клієнт малозабезпечений, немає стабільного доходу та виховує дев’ятилітню дочку. Також вона зауважила, що чоловік уперше притягується до кримінальної відповідальності.

Відео дня

Прокурор у свою чергу відзначив, що застава відповідна і співмірна ситуації.

Підсудний кається та визнає свою вину, але додає — сісти у човен його нібито змусили незнайомі люди.

«Мене побили і напоїли та насильно переправили на українську територію. Я був у ненормальному стані, але свою помилку визнаю», — розповів імовірний злочинець.

За даними слідства, іноземець незаконно переправляв українців призовного віку до Молдови.

— Підозрюваний мав зустріти двох чоловіків на березі Дністра у Могилеві-Подільському та за винагороду у 10 тисяч доларів доставити їх на човні у сусідню країну. Утім, коли переплив річку, його затримали правоохоронці, — зазначають у пресслужбі Вінницького апеляційного суду. — Чоловіка підозрюють у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення. За нього як покарання передбачено від семи до дев’яти років ув’язнення.

Могилів-Подільські прикордонники, нагадаємо, у березні затримали чоловіків-призовників, які намагалися втекти з України до Молдови. Серед затриманий — син та онук співачки Софії Ротару.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Святослав Мысаченко

    Полупроводник
  • Стефания Павлова

    +
  • Тетяна Бабій

    Добре він знав .Не знали куди йдуть кацапи ,але воюють з нами ,ґвалтують ,знущаються .Судити по воєному стані.
  • Віра Колісник

    А що співачкиним синам і внукам буде?Вже відкупились?

keyboard_arrow_up