Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам

Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам
  • На Вінниччині оперативники викрили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої — громадяни України та Молдови.
  • Вони займалися виробництвом та збутом фальсифікованої алкогольної продукції. Загальна вартість вилученого сягає п'яти мільйонів гривень.

Підпільні цехи знаходилися в орендованих приміщеннях на території Могилів-Подільського. Склади для зберігання підакцизної продукції — на території фермерських господарств у кількох районах області. Як цехи, так і склади знаходилися під цілодобовою охороною та були облаштовані камерами відеонагляду, а для спілкування фігуранти використовували радіостанції.

Продукцію під виглядом відомих марок реалізовували через торговельні мережі області та інтернет-магазини гуртовими та роздрібними партіями.

Спочатку, у листопаді 2023 року, поліцейські вилучили у ділків понад 20 тонн підакцизної продукції.

Відео дня

— Під час проведення першого етапу заходів поліцейські провели 70 обшуків та вилучили понад 20 тонн «алкоголю», тару для пакування, майже 330 тисяч гривень у різній валюті, рації, «чорнові» записи тощо, — кажуть у поліції.

Загальна вартість вилученого сягає п'яти мільйонів гривень.

Далі, зібравши доказову базу для повідомлення учасникам підпільного бізнесу про підозру, оперативники та слідчі поліції провели другий етап реалізації. 17 фігурантів — організатор, співорганізатор та учасники організованої злочинної групи — отримали підозри трьома статтями Кримінального кодексу України.

 

Читайте також:

Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів

«Ніяких підстав — просто відмовили!» У Вінницькому МСЕК чоловіку без пояснень не дали групу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up