Кулю призупинила куртка. Стріляв упритул звільнений за «законом Савченко»

Кулю призупинила куртка. Стріляв упритул звільнений за «законом Савченко»
Куля із травмату, випущена майже упритул, могла пробити життєво важливі органи. Завдяки куртці вона спинилась у чоловіка між ребрами (стопкадр із поліцейської зйомки)
  • Від пострілу з «травмату» мало не загинув 58-річний мешканець Козятина.
  • Чоловік застав у своїй машині крадія, і той вистрілив майже упритул.
  • Куля застрягла між ребрами.
  • Стрілок – 18-річний крадій з тюремним стажем. 

Про виклик на стрілянину, оголошений потім план «Перехват», погоню за злочинцем і пошуки його по лісу розказали в обласній поліції. Стрілка таки спіймали. Виявилося, що він нещодавно звільнився за Законом Савченко і скоїв підряд цілий ряд злочинів. Останні кваліфікували, як угони, крадіжку та замах на убивство.

- Хлопцеві 18 років. Пройшов «університет» в тюрмі. Минулого року звільнився за Законом Савченко, де відбував покарання за ряд крадіжок, - говорить керівник поліції Вінницької області Юрій Педос. - Важко розуміти логіку таких людей. Викрадає одну машину, їде на ній і вчиняє крадіжку з магазину під відеокамерою, набирає продуктів і такає далі. Потім одну машину лишає і пересідає на іншу. Коли приходить її власник - стріляє… Юнак продовжував свої злочинні дії усе по тяжчій кваліфікації.

- Хлопцеві 18 років. Пройшов «університет» в тюрмі. Минулого року звільнився за Законом Савченко, - говорить керівник поліції Вінницької області Юрій Педос


Стрільба під вікнами

Відео дня

Двір багатоповерхівки біля площі Героїв Майдану в Козятині. Ввечері 18 січня, близько 22.00, тамтешні мешканці почули постріли та подзвонили на «102». Опергрупа застала на місці чоловіка з вогнепальним пораненням у груди біля його машини «ВАЗ-2101». Виявилося, у 58-річного автовласника вистрілив злодій, який хотів викрасти його «копійку».

За словами Юрія Педоса, від смерті потерпілого врятувала цупка зимова куртка. Завдяки їй кулька зупинилася між ребрами пораненого і не дістала до життєво важливих органів. А постріл був майже упритул.

- Потерпілий вийшов від родичів до свого авто і побачив, що за кермом сидить невідомий чоловік. Звісно, намагався його затримати, однак злочинець вчинив опір і застосував травматичну зброю, - каже Юрій Педос. – Далі з’ясувалося, що злочинець утік на «Таврії» золотистого кольору, яку він раніше вкрав у Вінниці і прибув на ній у місто Козятин.

Лікарі сказали, що від смерті пораненого чоловіка врятувала зимова куртка. Вона загальмувала кулю, випущену з травматичної зброї майже упритул


Погоня і пошуки

Щоб знайти утікача, оголосили план «Перехват». Чотири години шукали по відео. Й золотава «Таврія» «засвітилась» на козятинській вулиці. Почалося переслідування. В процесі погоні утікач не впорався з керуванням, з’їхав у кювет, вискочив з машини і подався навтьоки лісом. Це вже було за межами Козятина.

- Працівники поліції прочісували ліс, - розповідає Юрій Педос. – Був піднятий весь Козятинський відділ поліції. Прибули придані сили з головного управління Вінницької області, щоб спіймати злочинця. І на горищі закинутого будинку затримали його.

У селі Сигнал, що під Козятином, знайшли юнака, який мало не убив власника «копійки». До нього поліцейських уночі привела службова собака.

Затриманий не заперечував, що стрільба та угони – його рук справа. А поліція вже знала, що ще накоїв розшукуваний. І тепер до його «справи» додають ще ряд крадіжок.

Із оперативного відео: затриманий юнак зізнався у двох угонах, спробі вбивства чоловіка та кількох крадіжках

Назад у СІЗО

- Після викрадення «Таврії» у Вінниці злочинець по дорозі до Козятина вчинив крадіжку продуктів із магазину. Розмів, що його уже шукають. Знав, що біля магазину камера. Настільки зухвалість у нього була і почуття безкарності, - розказує керівник поліції Вінницької області. – На сьогоднішній день він у СІЗО і підозрюється у вчиненні більше десятка крадіжок з автомобілів. Під час огляду його помешкання знайшли дуже багато речових доказів. Знаряддя, якими він зламував дверцята автомобілів, та багато викраденого майна. Будемо давати оголошення, шукати потерплих за цими речами.

А за останні дії підозрюваному інкримінують замах на вбивство людини та угон двох автомобілів. Міра покарання – до 10 років позбавлення волі.

Затриманий не позбувся пістолета, із якого вистрілив у власника «копійки». У процесі розслідування мають з’ясувати, де взяв зброю 18-річний рецидивіст. Ця перевірка додасть йому ще одну статтю відповідальності – незаконне володіння зброєю.  

- Він не міг законно її мати, тому що раніше судимий. Це взагалі був би нонсенс, - сказав Юрій Педос.


Читайте також:

Дві тисячі зеків випустять з Нового року. Ми порахували, чим це загрожує
Закон Савченко правлять. Але звільнених повернуть за грати тільки нові злочини
Куди зникають люди й нелюди? Про історії розшуку людей та роботу оперів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Константин Константинов

    за таке потрібно садити довічно) його вже не врятуєш) а Савченко потрібно повернутись на попередню роботу
  • Lidija Vasileva

    Коли вже відмінять славнозвісний закон Савченко???  Мабуть тільки тоді, коли всі звільнені за цим законом підуть до будинків народнообраних....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up