Хірургічний шпатель лікарі забули після операції в животі вінничанки... майже 20 років тому

Хірургічний шпатель лікарі забули після операції в животі вінничанки... майже 20 років тому
  • У 2005 році вінничанці зробили хірургічну операцію та лікарі забули в її тілі шпатель Ревердена довжиною майже 30 сантиметрів.
  • З медичним інструментом жінка жила майже 20 років.
  • Вчора вона відсудила в лікарні сотні тисяч гривень компенсації.

Учора, 14 березня 2023 року, Вінницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Військово-медичного центру Центрального регіону та змінив рішення суду першої інстанції в тій частині, де йдеться про розмір моральної шкоди, заподіяної пацієнтці. Про це повідомляють у Вінницькому апеляційному суді.

Річ у тому, що через необережність медиків жінка майже півтора десятиліття жила з хірургічним інструментом у черевній порожнині. Його там «забули» під час операції 2005 року. Відтак хронічна інтоксикація провокувала, зокрема, слабкість і втомлюваність.

Відео дня

Тож позивачка наполягала, щоб апеляційна інстанція залишила в силі рішення Хмільницького міськрайонного суду, який ухвалив стягнути з відповідача на її користь майже 900 тисяч гривень моральної шкоди.

 

Представник же медзакладу говорив, що така грошова компенсація — не співмірна, і просив зменшити її приблизно до 100 тисяч. А загалом добивався, аби рішення суду першої інстанції скасували й ухвалили нове — про відмову у задоволенні позовних вимог. Переконував: обставини справи з’ясовані неповно.

 

Проте Вінницький апеляційний суд вирішив таки стягнути з Військово-медичного центру Центрального регіону на користь вінничанки 400 тисяч гривень компенсації. При цьому врахував обставини, що впливають на розмір відшкодування моральної шкоди відповідно до статті 23 Цивільного кодексу України. Як-не-як, а шпатель Ревердена довжиною майже 30 сантиметрів та вагою ледь не 300 грамів зіпсував здоров’я позивачки.

Довідка:

Шпатель Ревердена – застосовується при зашиванні черевної порожнини та запобігання кишечнику від випадкового поранення голкою.

 

Читайте також:

Збираємо аптечку: у скільки обійдеться необхідний набір ліків та як змінилися ціни на них

Вінничан від ожиріння лікують в Центрі надлишкової ваги: як потрапити на прийом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Олег Каськов

    Її було погано,але до лікарів не зверталася? Чи зверталася,але лікарі цього не бачили?
  • Jaklindi Jaklindi

    Міцного здоров'я цій цілеспрямованій жінці. Нехай платять за свої помилки.
  • Eduard Ionovich

    Знову вінницькі лікарі у своєму репертуарі. Матеріал же "20 хвилин" незадовільний ,оскільки "героїв" треба знати поіменно. Теж у своєму репертуарі.
  • Людмила Кошевая

    А скільки тепер її обійдеться операція по видаленню шпателя?

keyboard_arrow_up