Діти знайшли пістолет у російській техніці, яку виставляли у центрі міста

Діти знайшли пістолет у російській техніці, яку виставляли у центрі міста
  • У техніці, яка менше доби простояла у центрі міста, знайшли зброю. На пістолет натрапили діти.

У центрі міста 5 травня встановили трофейні бойові машини піхоти та десанту. Сьогодні, 6 травня, все вивезли до Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму – філії Вінницького обласного краєзнавчого музею. Про це ми писали у матеріалах:

У одному із представлених екземплярів діти знайшли пістолет. Про це журналісти 20minut.ua дізналися з власних джерел.

Відео дня

Подію прокоментували у відділі комунікацій поліції Вінницької області. Хто знайшов зброю, не уточнюють. Кажуть, що це сталося під час огляду.

«Під час огляду залишків російської техніки, яку сьогодні було доставлено до Європейської площі м. Вінниці, було виявлено предмет схожий на пістолет, — цитуємо повідомлення поліції. — За вказаним фактом поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вилучене направлено на експертизу.

Також правоохоронці розпочали перевірку за фактом розміщення забороненої символіки російських військ — літери «Z».

— За фактом виявлення ймовірного пістолета в об’єкті інсталяції знищеної воєнної техніки розпочато досудове розслідування, — зазначають у пресслужбі обласної прокуратури. — За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчими поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, в тому числі призначено відповідні експертизи.

Прокоментувала ситуацію також народна депутатка Ірина Борзова. Вона написала:

«Вибачте, але я не можу мовчати та закривати очі. Історія зі рашистською технікою у центрі Вінниці могла закінчитись трагічно. Сьогодні вранці там діти знайшли пістолет. Бойовий з патронами!!!

Як все було.

Нагадаю, вчора в обід Вінницька міська рада виставила в центр міста спалену орківські техніку, яку приволокли з Бучі та Ірпеня. Там ці дві БМП залишились. Вранці діти з цікавості лазили в середині і знайшли там пістолет. Дорослі викликали поліцію. Приїхали вибухотехніки. То була бойова зброя, заряджена патронами.

Чому навіть не перевірили, чи безпечно це все для людей? А якщо там був би вибуховий пристрій?»

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Zesraka Zelena

    добре  що не встроили стрилянину  посеред  нашого славетного и героичного миста.
  • demiyan 007

    Догралися свідоміти. Це вас Бог покарав, не треба було валити солдатів Другої світової і міняти по бандючи на  о ту ржавіючу сраль.

keyboard_arrow_up