Деспот у домі: вінничанину за знущання над дітьми та дружиною повідомили про підозру

Деспот у домі: вінничанину за знущання над дітьми та дружиною повідомили про підозру
  • У Вінниці на очах у дітей чоловік бив та знущався над дружиною.
  • Це тривало довгий час. Нарешті поліція повідомила дебоширу підозру у сімейному насиллі.
  • Скільки загрожує чоловіку, читайте далі.

В обласному главку поліції розказують, що слідчі повідомили про підозру чоловіку, який вчиняв домашнє насильство відносно своєї дружини та дітей.

— 39-річний мешканець обласного центру тривалий час вчиняв домашнє насильство відносно своєї дружини. У присутності своїх малолітніх дітей чоловік вчиняв фізичне насильство та принижував честь і гідність жінки, — розповідає заступник начальника сектору протидії домашньому насильству Євгеній Скоромець.

Поліцейські неодноразово складали на порушника адміністративні матеріали та виносили термінові заборонні приписи, але чоловік продовжував чинити свої протиправні дії.

Відео дня

Ось що розповідає дружина про чоловіка-деспота:

За систематичне вчинення домашнього насильства слідчі Вінницького районного управління поліції кривднику повідомили про підозру за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України (Домашнє насильство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двох років. 

Як захиститись від насилля в сім'ї

— Якщо ви або ваші знайомі стали жертвою домашнього насильства — не зволікайте, негайно звертайтесь до поліції та телефонуйте за номером 102, адже ігнорування цієї проблеми може призвести прикрих наслідків! — додають у поліції.

У 2022 році у місті з’явилося три мобільні бригади, які почали працювати із постраждалими від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Нині у місті працює три мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Одна — від міського центру соціальних служб, дві бригади — від Фонду ООН у галузі народонаселення. 

Окрім мобільних бригад, у місті працює Денний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, що постраждали від домашнього насильства.

— Також у Вінниці відкриті кризові кімнати, де жінки можуть залишитися мешкати до врегулювання ситуації. Крім того, у нашій громаді працюють кейс-менеджери. Це люди, які надають комплексний супровід (від юридичного до психологічно) для постраждалих від домашнього насильства, — говорить заступниця міського голови Галина Якубович. 

Довідка:

Мобільні бригади працюють шість днів на тиждень з 8.00 до 22.00. На виклики реагують з 10.00 до 18.00.

В одній бригаді три працівники: водій, практичний психолог, фахівець з соціальної роботи. До них можуть звернутися люди, які зіткнулися з домашнім насиллям або опинилися в складних життєвих обставинах.

З питань протидії домашнього насильства звертайтесь за номерами телефонів гарячої лінії: 093 900 15 60; 098 900 15 60.

 

Читайте також:

Усе може початися з ревнощів: чому важливо розпізнавати насильство

Як діяти у випадку домашнього насильства: у Вінниці встановили ще п’ять «червоних лавок»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up