ДБРівці «пов'язали» начальника Крижопільської колонії. Що накоїв посадовець?

ДБРівці «пов'язали» начальника Крижопільської колонії. Що накоїв посадовець?
Фото з сайту Державного бюро розслідувань
  • Працівники ДБР повідомили про підозру керівнику «Крижопільського виправного центру №113», який завдав державі мільйонних збитків. Інкриміновий йому злочин пов'язаний із передачею землі в приватні руки.

Керівника Крижопільського виправного центру №113 підозрюють в аферах, які коштували державі 13,5 мільйонів гривень. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань вчора, 20 травня.

— У січні 2021 року посадовець уклав три неправомірні договори із фермерським господарством щодо спільної обробки понад 200 га землі, що перебуває у власності державної установи. Договори надавали право фермерському господарству протягом 10 років вирощувати на землях виправного центру сільськогосподарську продукцію та продавати її на власний розсуд, — інформують в ДБР. — Такі угоди суперечать чинному законодавству, оскільки вирощена сільськогосподарська продукція мала б йти на потреби установи. До того ж розслідування встановило, що установа мала технічні і фінансові можливості обробляти землю самостійно.

За перший рік «співпраці», як кажуть в слідстві, установа отримала лише 861 тисячу гривень. Експертиза встановила, що сума недоотриманого прибутку державою становить 13,5 мільйонів. У результаті — її керівник тепер підозрюється у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (частина третя статті 365 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 10 років).

Відео дня

— Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця від посади, — сказали також в ДБР. — Наявність подібних протиправних схем перевіряється у рамках кримінального провадження й в інших установах.

​​​​​​​З відкритих джерел редакція 20minut.ua дізналася, що очолює названу вище колонію Ярослав Бурбеза, який раніше керував Піщанською виправною колонією №59. 

 

Читайте також:

Лікаря затримали з грішми за операцію. А хіба існують безоплатні хірургічні втручання?

«Жодних зрушень у справі». 24 травня минає рік від страшної ДТП на Богуна, як живе Андрійко?

У Бару обікрали чоловіка, який відпочивав на лавці. Вирвали з рук телефон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • vladimir gavriluk

    Мабуть, мало * відстьогував* наверх, або хтось інший перекупив посаду. Шоу показали, тепер трохи потрусять і відпустять, або переведуть на іншу посаду. Залежить від того, скільки заплатить.
  • Читач72

    Разом з ним і Крижопільскиз чиновників які це кришевали
  • Читач72

    Ще б перевірили вільне поселення в Городківці..
  • Читач72

    Його Або його попередників давно вже відправити на місце тих кого вони охороняли

keyboard_arrow_up