Брехнею про вікна вінничан «розводять» на кредит. Чому цих аферистів не спіймати?

Брехнею про вікна вінничан «розводять» на кредит. Чому цих аферистів не спіймати?
  • Взяли позику на пенсійну картку – і ці гроші присвоїли невловимі шахраї.
  • У Вінниці знову працюють віконні аферисти.
  • Вони дурять пенсіонерів казкою участь в держпрограмі енергозбереження, яка передбачає встановлення пластикових вікон за півціни.
  • Люди підписують договір і сплачують за вікна крединими грішми, а ставити їх  – ніхто не приходить.

У Вінниці знову позбирали гроші віконні аферисти. Вони обманули кількох пенсіонерів казкою про участь в держпрограмі енергозбереження, яка передбачає встановлення пластикових вікон за півціни. Люди підписали договори і сплатили за вікна кредитними грішми, а ставити їх – ніхто не приходить.

Скарги на шахрайство з вікнами отримує управління захисту прав споживачів. Також люди пишуть заяви в поліцію про шахраїв, які виманили гроші легендою про неіснуючу держпрограму.

– Ці «тимурівці» представляються виконавцями програми впровадження енергоефективних технологій з утеплення помешкань пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій та інших осіб, яким гарантована соцдопомога, і пропонують у найкоротший термін, за найнижчими цінами та у розстрочку встановити металопластикові вікна, – розповів Юрій Студінов з обласного управління Держпродспоживслужби. – Приносять договір з мокрими печатками, але ознайомитись з його змістом не дають. Безперестанку розповідають про переваги розстрочки, знижки й що за тиждень вікна будуть. І людина витягає гроші, відкладені на чорний день…

Відео дня

Якщо ж немає заощаджень, «тимурівці» підказують: на пенсійну картку можна узяти миттєвий безвідсотковий кредит.

– Але при цьому, ніхто не нагадує, що такий кредит необхідно повернути протягом місяця, інакше доведеться сплачувати великі відсотки, – каже Юрій Студітов.

За його словами, таким чином вінницьких пенсіонерів «розкрутили» на позику в розмірі 8 тисяч гривень. У скільки обійдуться вікна, які не встановили, залежить від дати повернення кредиту.

– Головні хитрощі цієї афери: на словах запевнити споживача у тому, що він отримає вікна, а потім буде сплачувати розстрочку, та переконати в наданні соціальної допомоги у вигляді великої знижки, – пояснив Юрій Студітов. – Так шахраї добиваються підписання договору, який урешті стає захистом для них, а не для споживачів. У ньому прописано, що виконавець робіт починає виготовлення конструкцій тільки після 100% оплати, що термін виконання не тиждень, а 60 днів з моменту кінцевого платежу, і що йдеться лише про доставку (умови монтажу ніяк не прописані).

– За таких умов вікон можна чекати роками. Захистити споживачів, які підписали угоду, важко, – продовжує спеціаліст. – Частіше за все підприємець, зазначений у договорі, через кілька місяців зникає, а на його місце приходить інший, котрий не має ніякого відношення до попередника.

Останній віконний аферист, який збирав гроші у Вінниці, – це «підприємець» з окупованої території. Щоб затримати його, треба дочекатися приїзду знов...

А поки цього не сталося, в Держпродспоживслужбі нагадують: стережіться нав’язливих послуг з роздачами візиток, рекламних буклетів, акційних пропозицій та непроханими візитами додому. А порадитися зі спеціалістами з управління захисту споживачів можна на Максимовича, 19. Телефон громадської приймальні: 65-88-44.


Читайте також:

У Вінниці нове шахрайство. Аферисти ходять по квартирах з легендою про теплоекономію

Коли ходять по квартирам, це афера чи рекламна акція?

Посадили віконного афериста, який заробив на вінничанах 160 тисяч гривень

ТОП-5 афер на величезні суми, які шахраї провернули у Вінниці в 2017-му

Як продавці пластикових вікон дурят пенсіонерів у Вінниці 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Савченко

    Враховуючи вищевикладене, можна дійти до висновку, що потрібно фундаментально вчитись розумінню фінансової грамотності. У цьому вам допоможе цікавий портал https://news.liga.net/ua/all/pr/finansovaya-gramotnost-ukraintsev-pochemu-rastut-dolgi
    Стаття навчить та дасть вам можливість  вміло управляти своїм фінансовим потоком, не влазити в борги, вчасно виплачувати кредити і забезпечувати комфортне життя.

  • З.А.Глядач

    Ці рагулі вже задовбали своїми "пропозиціями". По 2-3 рази на місяць припираються.

keyboard_arrow_up