Банк у колонії. Зеки привласнили близько 300 тисяч гривень довірливих людей

Банк у колонії. Зеки привласнили близько 300 тисяч гривень довірливих людей
  • Сидячи у колонії, чоловіки організували справжній кол-центр. Телефонували жертвам та відбирали у них останні кошти.

На Вінниччині слідчі-детективи поліції оголосили про підозру учасникам організованого злочинного угруповання, які з місць позбавлення волі вчиняли шахрайства на території країни. Про це розповіли у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

Зловмисники нині відбувають покарання за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.     

— Члени злочинної групи протягом 2019 – 2020 років, перебуваючи у місцях позбавлення, ошукали понад десяток громадян з різних областей України. Зловмисники телефонували до людей, представлялись працівниками банку та привласнювали кошти шляхом операцій з їх банківськими картками. Персональні дані та коди, що отримували в СМС-повідомленнях, потерпілі самі надавали зловмисникам, — зазначають у повідомленні поліції. — Гроші, отримані злочинним шляхом, засудженим передавав подільник, який перебував на волі. Таким чином, зловмисники привласнили близько 300 тисяч гривень довірливих громадян.    

Відео дня

У камерах засуджених провели обшуки. Вилучили мобільні та сім-карти. Триває слідство.

Прокуратура Вінницької області називає іншу суму — понад 254 тисяч гривень, які шляхом обману потерпілих, під приводом ліквідації наслідків несанкціонованих операцій з грошовими коштами на їхніх карткових рахунках, видурили зловмисники.

— За даними слідства, учасники стійкого злочинного об'єднання, представляючись працівниками банківських установ, телефонували потерпілим та повідомляли їм неправдиву інформацію про несанкціоновані операції з грошовими коштами на їхніх карткових рахунках. Потім, залежно від конкретної ситуації, вказували людям алгоритм дій. Це, як правило, зняття готівки з карткового рахунку та подальше поповнення за допомогою платіжних терміналів карткових рахунків осіб, залучених у якості пособників.  Таким чином правопорушники заволоділи коштами потерпілих у сумі понад 254 тис. грн, — кажуть у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури. — Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

 

Читайте також:

Замостя, Тяжилів та Немирівське шосе. Чому щодня місто стоїть у заторах?

Lanos у ямі на Лебединського. Кермувальник авто був п'яний та без прав

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юлия Савчук

    Це жахливо звичайно та щоб уникнути подібних ситуацій, варто бути обізнаним в деяких питаннях. Всю потрібну інформацію, щоб не виникало в таких ситуаціях, ви знайдете на сайті http://www.uabanker.net/daily/2007/05/050307_1500.shtml
    Банки довіряють, але перевіряють

  • Павел Радостев

    А хто ж проночить телефони?  Яка їз відповідальність? Ані слова.

keyboard_arrow_up