Анатолію Бондару загрожує тюрма за незаконну передачу лісової ділянки зятю і хабар губернатору

Анатолію Бондару загрожує тюрма за незаконну передачу лісової ділянки зятю і хабар губернатору
  • Прокуратура Вінницької області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника обласного управління лісового та мисливського господарства. Мова про Анатолія Бондара.

Експосадовцю лісового управління Анатолію Бондару, який керував господарством у 2007-2022 роках, загрожує до восьми років тюрми за незаконну передачу лісової ділянки зятю. Про це інформує Вінницька обласна прокуратура.

 Його звинувачують у:

Відео дня
  • Незаконній передачі в користування на 49 років лісової ділянки площею 3,4 га вартістю 75 млн грн. Ця ділянка Дашівського лісництва була передана товариству з обмеженою відповідальністю, серед засновників якого — зять обвинуваченого.
  • Наданні неправомірної вигоди в сумі 25 000 доларів США начальнику Вінницької ОВА (тепер уже ексначальнику, Сергію Борзову).

Також прокуратура вживає заходів для відновлення законності у користуванні цією лісовою ділянкою:

  • Подано позов про розірвання договору довгострокового тимчасового користування лісами з Дашівським лісництвом і ТОВ. Цей позов вже задоволено Господарським судом Вінницької області.
  • Вживаються заходи про визнання за Вінницькою обласною військовою адміністрацією права власності на самочинно збудоване на цій ділянці нерухоме майно.

Не визнає своєї вини

На звинувачення Бондар сказав, що ніколи раніше не порушував закони України і в цій справі потрібно детальніше розібратися.

— Я законослухняний громадянин, в суді вперше. Моє життєве кредо – дотримуватися законодавства. Тим більш в кримінальному напрямку, я умислів ніколи не робив, — каже підозрюваний. — Щодо матеріалів цих, то мій стан здоров'я трохи не дозволив і я їх глибоко не вивчив. Тому там багато того, що я вперше чую.

На питання судді Андрія Михайленка щодо епізоду з хабарем Сергію Борзову, то Анатолій заперечує, що він давав такі кошти.

— Я особисто не давав, а яка історія цього всього — потрібно вивчати, — відповідає обвинувачуваний.

Але не заперечує того, що зустріч з очільником ОВА була.

Має лише пенсію

Слідчий та прокурор просили суд прийняти рішення по запобіжному заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у розмірі трьох мільйонів гривень.

Такий запобіжний захід сторона обвинувачення вважає буде доцільним, щоб обмежити ризики того, що Бондар буде впливати на свідків або ж переховуватися.

Щодо суми в заставі, то адвокат підозрюваного апелював таке прохання тим, що Бондар зараз не працює і пенсія це його єдине джерело доходу. Також захисник зазначав, що матеріали справи не ретельно досліджені і сума збитку вирахувана не правильно.

Крім того, він зазначив, що оскільки Бондар зараз не при посаді, то не може чинити тиск чи мати зв'язок з іншими сторонами, які можуть відігравати важливу роль у судовому процесі. Тож, як вважає адвокат, опиратися на такі доводи зі сторони обвинувачення до кінця не можна.

Вислухавши всі сторони суддя прийняв рішення про взяття Анатолія Бондаря під варту на строк 51 день, тобто з 15 квітня по 4 червня поточного року. Єдине був змінений розмір застави, а саме суд постановив два мільйони гривень, замість трьох.

 

Читайте також:

Тільки на Бучмах вакцинували понад 500 собак та котів. У Вінниці продовжують робити щеплення

«Все ще можна побачити рештки цвинтаря». Темна історія Центрального парку Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Володимир Скалецький

    Це за який рік світлина?...він повинен вже мінімум з півроку на зоні бути...
  • Анатолій Бондар

    Що казали  то і робив
  • Pchesja

    .
  • Рома

    Вішати таких

keyboard_arrow_up