Анатолій Бондар з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали

Анатолій Бондар з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали
  • Відбулося судове засідання з обрання запобіжного заходу Анатолію Бондару.
  • Чоловіка підозрюють у двох злочинах: незаконній передачі землі та в спробі дати хабар начальнику Вінницької ОВА у розмірі 25 тисяч доларів США.

Сьогодні, 15 квітня, відбулося судове засідання у Вінницькому міському суді. Метою було – обрання запобіжного заходу Анатолію Бондару, колишньому начальнику Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства у 2007-2022 роках.

Експосадовця підозрюють в незаконній передачі в користування на 49 років 3,4 га лісової ділянки Дашівського лісництва. Внаслідок цього державне лісове господарство зазнало збитків на суму 1,8 мільйона гривень. Крім того, йому інкримінують пропозицію хабаря начальнику Вінницької обласної військової адміністрації, щоб той залишив його на посаді попри пенсійний вік.

Не визнає своєї вини

На звинувачення Бондар сказав, що ніколи раніше не порушував закони України і в цій справі потрібно детальніше розібратися.

Відео дня

— Я законослухняний громадянин, в суді вперше. Моє життєве кредо – дотримуватися законодавства. Тим більш в кримінальному напрямку, я умислів ніколи не робив, — каже підозрюваний. — Щодо матеріалів цих, то мій стан здоров'я трохи не дозволив і я їх глибоко не вивчив. Тому там багато того, що я вперше чую.

На питання судді Андрія Михайленка щодо епізоду з хабарем Сергію Борзову, то Анатолій заперечує, що він давав такі кошти.

— Я особисто не давав, а яка історія цього всього — потрібно вивчати, — відповідає обвинувачуваний.

Але не заперечує того, що зустріч з очільником ОВА була.

Має лише пенсію

Слідчий та прокурор просили суд прийняти рішення по запобіжному заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у розмірі 3 мільйонів гривень.

Такий запобіжний захід сторона обвинувачення вважає буде доцільним, щоб обмежити ризики того, що Бондар буде впливати на свідків або ж переховуватися.

Щодо суми в заставі, то адвокат підозрюваного апелював таке прохання тим, що Бондар зараз не працює і пенсія це його єдине джерело доходу. Також захисник зазначав, що матеріали справи не ретельно досліджені і сума збитку вирахувана не правильно.

Крім того, він зазначив, що оскільки Бондар зараз не при посаді, то не може чинити тиск чи мати зв'язок з іншими сторонами, які можуть відігравати важливу роль у судовому процесі. Тож, як вважає адвокат, опиратися на такі доводи зі сторони обвинувачення до кінця не можна.

Вислухавши всі сторони суддя прийняв рішення про взяття Анатолія Бондара під варту на строк 51 день, тобто з 15 квітня по 4 червня поточного року. Єдине був змінений розмір застави, а саме суд постановив 2 мільйони гривень, замість 3-х.


Читайте також:

Тільки на Бучмах вакцинували понад 500 собак та котів. У Вінниці продовжують робити щеплення

«Все ще можна побачити рештки цвинтаря». Темна історія Центрального парку Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • VivaCuba

    Бондарь в день зарабатывал 10 тыс. долларов много лет подряд.
  • Иван Заец

    По масштабах розкрадання надбань українського народу газовики на першому місці. На другому - лісовики. Цей дядько до смерті посинілими руками буде чіплятися за своє крісло. Інакше - в тюрму.
  • Місцевий

    2 мільйони гривень, замість 3-х, для таких це НЕ великі гроші, заплатить і втече до Європи.

keyboard_arrow_up