100 тисяч доларів за 10 га землі: з хабарем затримали депутата та бандитів. Всі подробиці

100 тисяч доларів за 10 га землі: з хабарем затримали депутата та бандитів. Всі подробиці
  • Сто тисяч доларів хабаря, за інформацією прокуратури, хотіли отримати за 10 га землі депутат однієї з міських рад Вінницької області та його пособники – кримінальні авторитети.
  • Ми з'ясували, що мова йде про Гніванську міську раду.
  • Що каже мер Гнівані?

Вчора, 7 лютого, викрили чергову корупційну схему у сфері земельних відносин. У спецоперації брали участь працівники прокуратури, Управління стратегічних розслідувань та вінницька обласна поліція.

«Депутат однієї з міських рад Вінницької області, заручившись підтримкою міського голови та трьох пособників, двоє з яких є так званими, "кримінальними авторитетами", обіцяв підприємцю забезпечити голосування депутатами міської ради та ним особисто рішення щодо надання у користування 10 гектарів землі для здійснення підприємницької діяльності, — кажуть у прокуратурі Вінницької області. — Крім того, вказані особи гарантували безумовне підписання міським головою прийнятого рішення та відповідного договору за неправомірну вигоду у сумі 100 тисяч доларів США».

 

Відео дня

 

При спробі одержання частини хабару 20 тисяч доларів США, за інформацією відомства, вказаних осіб затримали.

 

«Тривають обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, — зазначають у прокуратурі. —  Вилучили предмет неправомірної вигоди, а також кошти у сумі 46 тисяч 500  доларів, шість тисяч 700 євро, 75 тисяч гривень та зброю».

 

Наразі вирішується питання про оголошення підозри винним особам та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється за частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди.

За вказаний злочин передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна).

 

 

Відповідно до статті 62 Конституції України, нагадують прокурори, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мер Гнівані робить заяву

Як з’ясувалось, мова йдеться про Гніванську міську раду. Це підтвердив сам мер міста Володимир Кулешов.

— В Гніванській міській раді нікого не затримували і не оголошували ніякої підозри! Вчора в моєму кабінеті дійсно були слідчі правоохоронних органів з Вінниці, які запросили документи, а саме рішення сесій та протоколи про розгляд звернення про виділення земельної ділянки на кагатному полі Цукрового заводу, —  розповідає Кулешов. — Таке рішення не приймалося, тому що заявник не з’явився на земельну комісію і питання навіть не виносилося на сесію.

За його словами, після цього з подібною заявою звернулася інша особа, якій також було відмовлено.

— Тобто міською радою було прийнято негативне рішення! Ось і вся історія! Так що, як завжди, «муху» перетворили в «слона»! Напевне, це сьогодні дуже «комусь» вигідно! — зазначає мер Гнівані.

«До речі, з заяви «заявника», який так і не з’явився і якого ніхто в очі не бачив, відомо, що на земельній ділянці він планував розмістити консервний завод на 100 робочих місць! Наразі готую статтю зі всіма доказовими документами, які спростують «сенсацію» ЗМІ», — написав Володимир Кулешов у соцмережі.

Більше подробиць повідомили у поліції

«Правоохоронці встановили, що з метою отримання в оренду земельної ділянки громадянин звернувся до органу місцевого самоврядування, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — Йому пообіцяли допомогти, але за однієї умови  - необхідно надати 100 тисяч доларів США. Дана сума мала стати так званою гарантією позитивного вирішення питання».

За інформацією вінницької обласної поліції, «не погоджуючись із вимогами, керівник комерційної структури звернувся з відповідною заявою до управління стратегічних розслідувань».

— У межах процесуальних заходів для документування групи посадових осіб однієї з міських рад, які організували корупційний механізм видачі земельних ділянок, поліцейські встановили причетність до цієї «схеми» так званого кримінального авторитета - 41-річного мешканця міста Вінниця та його товариша, також вінничанина, —  зазначають у поліції.

У п’ятницю, 7 лютого, оперативники управління стратегічних розслідувань та за участю КОРД затримали чотирьох осіб. Зокрема - депутата однієї з міських рад, підприємця.

Відео спецоперації оприлюднили:



«З місця затримання вилучено 20 тисяч доларів - перший «транш», — зазначають у відомстві. — Окрім цього, за місцем мешкання фігурантів також вилучили 46,5 тисяч доларів, 6,7 тисяч євро та 75 тисяч гривень і зброю»

Наразі проводяться процесуальні заходи. Всі особи затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

— У межах кримінального провадження буде встановлюватися причетність посадових осіб міської ради до вчинення кримінального правопорушення. У разі виявлення фактів протиправної діяльності з боку посадовців їх діям буде надана відповідна правова оцінка, — додають у Нацполіції.

 

Читайте також:

На хабарі спіймали депутата облради Олексія Бородія. Всі подробиці

Затримали адвоката, якого підозрюють у передачі хабаря поліцейському

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Гнівань, завжди відзначалась своїми перлами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up