На хабарі спіймали депутата облради Олексія Бородія. Всі подробиці

На хабарі спіймали депутата облради Олексія Бородія. Всі подробиці
  • Вчора, 5 лютого, у Вінниці на гарячому спіймали чиновника. Кажуть, він вимагав 300 доларів у бізнесмена. Що відомо про депутата Олексія Бородія, читайте далі.

У Вінниці в ході розслідування кримінального провадження затримали заступника начальника одного з управлінь Вінницької обласної Ради під час отримання 300 доларів хабаря. Про це розповідають у вінницькій обласній поліції.

— За попередньою інформацією, чиновник вимагав щомісячно 300 доларів США у директора одного з товариств за надання в оренду об’єкта комунальної власності Вінницької обласної Ради, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

Відомо, що в спецоперації приймали участь працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області.

Що кажуть у прокуратурі Вінницької області

— Службовець органів місцевого самоврядування одержав неправомірну вигоду, у якості перших, так званих, платежів у сумі 300 доларів США, за надання у користування нежитлових приміщень у будівлі, що перебуває у власності територіальних громад Вінницької області, розташованого на території міста Вінниці та безперешкодного користування ними підприємцем в торгівельних цілях, — зазначають у пресслужбі прокуратури області.

Слідчі проводять першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

Що відомо про затриманого

За інформаціє ЗМІ, затримали депутата Олексія Бородія. Він є заступником начальника Управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної Ради. Депутат представляє партію "УКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ - УКРОП" та входить у депутатську групу «Міжфракційне депутатське об’єднання "Антикорупційний рух" у Вінницькій обласній Раді». Крім того, Олексій Бородій є головою постійної комісії обласної Радиз питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю.

Ми спробували зв’язатися з ним, щоб отримати коментарі з приводу затримання. Але, на дзвінок на телефон, який вказаний на сайті Вінницької облради, як службовий, ніхто не відповів.

Згідно звіту за 2018 рік, до Бородія з різними проблемами звернулося 387 людей.

— Я надав матеріальну допомогу 83 громадянам у сумі 126 000 гривень з депутатського фонду. Мною було підготовлено та подано 11 депутатських звернень та запитів, які стосувалися життєдіяльності м. Жмеринки та Вінницької області в цілому, — зазначав депутат у своєму звіті.

Як повідомляє чиновник,  серед пріоритетних напрямів моєї роботи – фінансування обласною Радою навчання у вищих навчальних закладах учасників АТО/ООС та їхніх дітей. А також розробка комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області, яка розрахована до 2020 року. Крім того, розробка програми «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад».

— Крім сесійних засідань та засідань комісії, брав активну участь у житті громади. Постійно разом з однопартійцями та однодумцями проводжу роботу щодо патріотичного виховання молоді. Регулярно зустрічався з учасниками АТО, волонтерами, представниками громадських організацій області. Неодноразово організовував гуманітарні вантажі на схід, у зону бойових дій, — звітував депутат Вінницької обласної Ради Олексій Бородій на сайті Вінницької обласної ради.

 

Відкрили кримінальне провадження

За фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті368 КК України. За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою загрожує  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Олексія Бородія затримали в процесуальному порядку згідно статті 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому про підозру.

ДОВІДКА:

  • частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України - одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди. За вказаний злочин передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У прокуратурі нагадують:

  • відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Затримали адвоката, якого підозрюють у передачі хабаря поліцейському

На Вінниччині п’яний чоловік підірвав Mercedes. Трьох людей рятують в реанімації
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Yuriy Ignatenko

  • Yuriy Ignatenko

  • Yuriy Ignatenko

  • Yuriy Ignatenko

    Есть Бог на свете! Какие родители - такой сыночек. Родители аферисты и сына вырастили ворюгой.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up