Творчій колектив незрячих розпочав серію благодійних концертів на Вінниччині

Творчій колектив незрячих розпочав серію благодійних концертів на Вінниччині
  • На базі вінницького підприємства Українського товариства сліпих постійно діє колектив художньої самодіяльності. Днями він влаштував свій перший концерт під час війни.

Незрячі музиканти зустрілись із вінничанами та внутрішніми переселенцями, які проживають і набувають професію у Центрі комплексної реабілітації «Поділля». Серед слухачів не бракувало і слухачів на візках та взагалі людей із особливими потребами. 

В концерті взяли участь 11 незрячих учасників художньої самодіяльності. Серед них був і вимушений переселенець із Маріуполя Богдан Коваль, який виконував авторські пісні.

Відео дня

Під час творчого вечора звучали поезія, патріотичні пісні і композиції на військову тематику, а також лірика. Виступи розпочалися композицією про Україну. Слухачі гарно сприймали ліричні пісні, які додавали гарного настрою, оптимізму і віри у перемогу у війні. Олександр Волощук, який весь концерт виконував важливу роль звукооператора, на завершення виконав оптимістичну композицію «Будемо жити!». 

— Ми готувалися провести перший концерт під час війни в Центральному парку, але після вибухів у Вінниці дебют під час війни довелося відкласти. Працюємо в першу чергу для людей з інвалідністю. Тому вважаємо своїм обов’язком виступати для них навіть у такий складний час. Незабаром плануємо відвідати із безкоштовними концертами всі будинки людей похилого віку в нашій області, — розповіла художній керівник співочого колективу вінницького підприємства незрячих Наталя Слюсарчук.

До Дня Незалежності незрячі вінницькі музиканти хочуть влаштувати тематичний концерт про Україну на базі свого підприємства. Також збираються виступити на протезному заводі, знову у Центрі комплексної реабілітації «Поділля» (але вже із метою збору коштів на потреби ЗСУ) тощо.

В колективі художньої самодіяльності на базі вінницького підприємства УТОС займаються десятки людей. Ними опікуються три незрячі працівники центру культури «Щедрик». Вони займають посади керівників гуртків і самі беруть участь у концертах, які слугують підсумком виконаної роботи.    


Читайте також:

«Навіть у найважчі часи він вірив у людей!» Вистава про Сент-Екзюпері об’єднала у Вінниці акторів із Києва та Харкова

«Занурилися в чарівний світ фантазій». Діти вінницьких захисників вчились малювати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up