«Сідай, відмінно»: добірка фільмів до Дня вчителя від редакції 20minut.ua

«Сідай, відмінно»: добірка фільмів до Дня вчителя від редакції 20minut.ua
  • Традиційно у першу неділю жовтня відзначають День вчителя.
  • Своїх викладачів вітають як теперішні школярі, так і ті, хто закінчив школу багато років тому.
  • А щоб пригадати своє навчання і зануритись у шкільну атмосферу, радимо обрати фільм на вечір з нашої добірки.

 

У кожного з нас збереглись спогади про школу. Для когось вони щасливі, теплі й приємні, хтось же радіє, що навчання залишилось позаду. Хтось пригадує улюблену першу вчительку, а хтось, скажімо, ненависні контрольні чи суперечки з однокласниками.

Справді, спогади про шкільні роки у всіх досить різні, спільним же залишається одне — вплив тих років за партою на наше теперішнє життя. 

Ми підготували добірку кінофільмів, які трохи повернуть час назад і, можливо, змусять подивитись на школу, шкільних друзів і вчителів трохи інакше.

Відео дня

Приємного перегляду!

Клуб «Сніданок»

Історія фільму розгортається навесні 1984 року в одній з американських шкіл. Головними героями є п'ятеро покараних учнів. Тепер вони мають провести суботу в шкільній бібліотеці й написати твір під наглядом суворого асистента директора... Та насправді головним в цій історії є не покарання чи суворі шкільні правила, а внутрішній світ підлітків: їхні страхи, переживання, комплекси й мрії. 

У п'ятірці «лузерів» багато хто впізнає і себе колишнього. 

Спілка мертвих поетів

Один із найвідоміших фільмів за участі легендарного актора Робіна Вільямса. У стрічці він вчитель англійської мови та літератури, який стає для своїх учнів значно більше ніж просто викладачем — другом. Вчителювати йому доводить у консервативному коледжі, де будь-яке порушення правил за секунду руйнує репутацію і перспективи.

Та Джону Кітінгу (так звати героя Робіна Вільямса) вдається надихнути учнів на свободу, відкрити для них світ поезії, природи, молодості й бунту.

Учитель на заміну

Головний герой драматичного фільму Генрі Барт працює вчителем на заміну. Після одного з призначень він опиняється у школі з поганою репутацією у бідному американському районі. Там абсолютно нормальною є лайка й зухвале ставлення до вчителів... То ж на глядачів чекає непросто розповідь про непросте шкільне життя, але й глибокі філософські роздуми про невдячність і нерозуміння, з яким часто зустрічаються вчителі.

Розумник Вілл Гантінґ

В основі сюжету змінена історія життя математика Джорджа Данціга. Картина розповідає про хлопця зі справді видатним розумом Вілла Гантінґа, який завдяки своїй геніальності робить відкриття в новітніх областях математики, має прекрасну пам'ять і легко запам'ятовує енциклопедичні знання. Але сам Вілл не особливо зважає на власні таланти — він працює прибиральником й живе досить бідно.

Все може змінитись після зустрічі з одним цікавим професором...

Письменники свободи

Ще одна історія у нашій добірці про важких учнів, точніше дітей з непростими долями, та роль наставника й дбайливого вчителя у їхньому житті. Смілива вчителька знаходить спосіб допомогти своїм учням і додати їм віри в себе та свої сили.

 

 

Читайте також:

«Бажаю, щоб учні не бігали по класі». Записали відео з побажаннями школярів своїм учителям

Красива, сучасна й комфортабельна: добірка відео про Вінницю до Дня міста

Добірка від 20minut.ua: ТОП-10 українських фільмів за час незалежності

Коментарі

keyboard_arrow_up