Заборона Вконтакте та Яндекс: думки експертів та вінничан

Заборона Вконтакте та Яндекс: думки експертів та вінничан
  • Найгарячішою темою сьогодні є заборона російських ресурсів «ВК», «Яндекс», «Однокласники».
  • Що думають про це політтехнологи та прості вінничани.
  • Ми зібрали найцікавіші думки.

Політтехнолог Дмитро Раїмов поділився своїми думками з приводу заборони сервісів Яндекс, Маіл.ру, Однокласники та Вконтакте. Він розповів, що на даний момент всі сайти, внесені в наказ Порошенко, працюють без перебоїв. За його словами, серед населення країни очевидно зростаюче обурення, особливо це пов'язано з тим, що люди звикли слухати музику саме в соціальній мережі «ВКонтакте». Раїмов впевнений, що користувачі просто почнуть користуватися проксі-серверами для обходу блокування.

Екс-глава «Яндекс.Україна» Сергій Петренко розповів, що у «Яндекса» на території країни знаходиться дочірня компанія, в якій працюють близько 500 чоловік. Він зазначив, «Яндекс» має 50% пошукового трафіку в Україні, а «ВКонтакте» - найбільша і найпопулярніша соціальна мережа. Він також зазначив, що «боїться уявити», як блокування російських сайтів відіб'ється на ринок інтернет-реклами.

На думку екс-керівника «Яндекс.Україна», уряд продемонстрував «колосальну некомпетентність», так як в країні, за його словами, повністю відсутня інфраструктура, яка б могла дозволити заблокувати сайти «натисненням однієї кнопки».

Відео дня

Ось що вінничани писали в коментах:

Наталя Гордополова: «Треба Україні створити щось своє. А до Вконтакті мені особисто байдуже».

 

Юрій Карпюк: «це інформаційна безпека країни, в вк набільше зомбують людей, і сам сайт самі знаєте кому належить і які структури керують ним. Звісно після блокування якась частина буде сиділи в вк через проксі\тори, але якась частина перейде на інші сервіси, і з часом решта людей також».

Нагадаємо, що згідно з указом Президента Порошенка №133 від 15 травня 2017 року, введена заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" (www.mail.ru) і соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" і "Однокласники".

Читайте також

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Булгакова Светлана

    А чому не заборонили, чи не закрили рпц мп????? Я вважаю було б більше користі.
  • Задунайский Торонтуй

    Расскажите кто-нибудь этому свинорылу, что идея его технически невыполнима. Точнее стоит денег, которых нет, и побочных неприятных эффектов в виде потери каналов интернета по которым не только жадноклассники плавают.
  • Задунайский Торонтуй

    Это просто Порошенко бьется головой об стену в бессильной злобе.
  • Євгеній Бельдій

    Люди добрі, що коїться з такою прекрасною і славетною державаю? Напевно петі вже добре набридло всяке ..йно про себе читати. Де народ іще може висловити сваї думки на весь світ. Це КАПЕЦЬ.

    Пупкин Вася reply Євгеній Бельдій

    Была когда то прекрасной , была !

    Вікочка Данильчинко reply Пупкин Вася

    хай-повернять-вконтакте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up