У Держспецзв'язку пояснили, як працює функція авіарежиму в телефоні

У Держспецзв'язку пояснили, як працює функція авіарежиму в телефоні
  • Фахівці з Держспецзв'язку дають відповіді на найпоширеніші запитання українців про кібербезпеку. Читайте далі та дізнайтеся, коли авіарежим може бути корисним.

Авіарежим чи режим польоту, режим «Без зв'язку», автономний режим — це функція у смартфонах, яка при активації блокує безпровідний зв'язок (стільниковий, інтернет-з'єднання по Wi-Fi чи Bluetooth). Про це повідомляє Державна служба зв'язку.

Телефон продовжує працювати

Тобто при увімкненому режимі «польоту» немає можливості телефонувати та відповідати на дзвінки, отримувати та надсилати sms-повідомлення, користуватися мобільним інтернетом.

Але при цьому телефон продовжує працювати — переглядайте файли, дивіться та слухайте заздалегідь завантажене, грайте в ігри без інтернету, читайте книжку, робіть фото тощо.

Відео дня

Зверніть увагу, що після активації авіарежиму, Wi-Fi та Bluetooth можна увімкнути знову вручну, і цей зв'язок працюватиме. Також «режим польоту» не деактивує увімкненої геолокації та NFC.

У Держспецзв'язку пояснили, як працює функція авіарежиму в телефоні - фото 517897

 

Коли застосовувати режим

Зазвичай авіарежим використовують під час перельотів задля безпеки — звідси відповідний значок у вигляді літака і назва. Проте режим може стати у пригоді й в інших ситуаціях:

  • Для економії заряду батареї пристрою
  • Для прискорення заряджання смартфона
  • Коли ви не хочете, щоб вас турбували
  • Для блокування дзвінків та інтернету, якщо смартфоном бавиться дитина

Режим «Без зв'язку» суттєво відрізняється від режиму «Не турбувати», який лише блокує звукові сигнали дзвінків і повідомлень.

Міністерство цифрової трансформації України закликає розвантажувати мобільні мережі, щоб кожен міг зателефонувати близьким. Також розповідаємо, про шість способів, як зарядити мобільний телефон та що має зробити кожен вінничанин

 

Читайте також:

Як зустрічати Різдво: що не можна робити та що таке адвент?

Над Вінницею «пролетів» Санта на оленях: Повітряні сили гарантують безпеку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up