Скільки заплатили за комуналку? Дивіться по кожному будинку Вінниці онлайн

Скільки заплатили за комуналку? Дивіться по кожному будинку Вінниці онлайн
  • На онлайн-ресурсі Bldng.info — витрати на комуналку по 4297 будинкам у Вінниці
  • Так можна наочно побачити ефект від утеплення будинку та інших заходів по збереженню ресурсів
  • У майбутньому сервіс порадить, що треба робити, щоб платіжки стали меншими

Головну мету ресурсу команда проекту визначає так: «це інтернет-сервіс контролю

витрат на комунальні платежі мешканців багатоквартирних будинків з метою економії ресурсів».

Тут зібрано більше чотирьох тисяч будинків у нашому місті, по кожному з яких можна подивитися витрати. По газу, електроенергії, опаленню, гарячій та холодній воді — і так за останні шість років (з 2011 по листопад 2016 року — авт.).

Відео дня

Посилання на онлайн-сервіс контролю витрат на комуналку bldng.info

 

Керівник проекту bldng.info Олександр Вірник розповів журналісту «20хвилин», звідки вони брали інформацію, навіщо створювали ресурс та що змінять завдяки цьому проекту:

— Чи важко було створювати ресурс?

— Дуже. Різні бази даних важко було з’єднати. Наприклад, бази даних із споживанням ресурсів за останні чотири роки загалом займали один терабайт (і це в архіві). Потужності наших комп’ютерів не вистачало, щоб «дістати» ці дані. В результаті об'єднання баз і настройка зайняла весь серпень і вересень 2016 року.

— Звідки у вас вся ця інформація?

— Дані по будинкам ми зібрали раніше, ще в 2013. Але людям було нецікаво, тому додали ще й проблему енергоефективності. Домовилися з порталом pay.vn.ua, який погодився дати інформацію по всім будинкам.

— Проект некомерційний. Так звідки гроші на його втілення?

— Фінансування отримуємо завдяки EGAP Challenge. Ми перемогли влітку в Вінниці, пройшли в фінал. У вересні в Києві потрапили в число переможців, отримавши фінансування 125 тисяч гривень в рамках проекту.

Скріншот з сайту bldng.info— Що збираєтесь змінити своїм проектом?

— Зараз доробляємо модуль, який буде автоматично порівнювати схожі (за технічними параметрами — авт.) будинки, і покаже, за рахунок чого платіжки за комуналку в одному будинку більші, ніж у мешканців такого ж сусіднього будинку. Тобто ми зможемо сказати, що в будинку №1 є лічильник на тепло, газ і воду, і це дозволяє мешканцям платити значно менше, ніж, наприклад, жителям з будинку №2 без всього цього. Також ми зможемо показати, як змінилося споживання ресурсів жителями після утеплення будинку.

— Тобто, ваш сервіс — це «маркер енергоефективності»?

— Глобально — ні. Але в тих регіонах, де ми запустимо цей сервіс можна буде так вважати.

— Отже, плануєте розширятися?

— Так, вже є домовленості з трьома містами, де запустимо наш сервіс. Але це буде не раніше березня наступного року. Зараз продовжуємо налаштовувати по Вінниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up