П'ять проектів для Вінниці від айтішників: який із стартапів потрібніший місту?

П'ять проектів для Вінниці від айтішників: який із стартапів потрібніший місту?
Переможці Хакатону

Чого б ви бажали більше: підрахувати свої приблизні витрати на комуналку? Чи може отримувати персональні повідомлення про ремонти та відключення світла на вашій вулиці? Кожен із цих проектів може втілитись у життя. Або ні — якщо не отримає фінансування. Усього проектів п'ять, і публіці їх офіційно представлять у середу, 7 вересня, у вінницькому IHUB . “20 хвилин” підготували для читачів їхній перелік. 

Проекти, про які піде мова — переможці вінницького конкурсу IT-проектів з електронної демократії (або Хакатону). Головна ціль заходу полягала у тому, аби зробити вінницьку владу відкритішою, а електронні послуги - доступнішими для вінничан.

Переможців визначили три. До них приєдналися ще дві команди, яким дісталися призи глядацьких симпатій. Команди вже пройшли так званий період інкубації — два місяці після конкурсу, час, за який вони радилися із менторами та “дошліфовували” свої ідеї. І тепер вже в середу, 7 вересня, буде презентація напрацювань на Demo Day у вінницькому IHUB за адресою Пушкіна, 11. 

Більш детально про подію дивіться за посиланням.

Відео дня

- Суттю Хакатону, що відбувається у рамках проекту EGAP Challenge було не створення якогось геніального онлайн-сервісу наприкінці конкурсу. Достатньо мати ідею, корисну для суспільства, просту презентацію і команду, яка візьметься втілювати проект у життя, - розповів Руслан Бурлаченко, директор вінницького IHUB, організатор Хакатону та член жюрі.

Свої допрацьовані проекти під час Demo Day презентують п'ять команд:

ДОВІДНИК ПО ВАШОМУ БУДИНКУ - універсальний інструмент у вигляді web-ресурсу, що дає можливість аналізу споживання будинками ресурсів та контролю витрат.

ІНФОРМЕР ДЛЯ ГРОМАДЯН - Сервіс інформування який дає можливість сповіщати мешканців про важливу та надзвичайну інформацію, яка відбувається у їхньому місті.

ТРАНСЛІТЕРАЦІЯ МІСТ - Сервіс, що вирішує проблему забезпечення правильного використання назв населених пунктів у додатках, сервісах та веб-ресурсах.

ECOCITIZENS - проект інформаційної системи екологічного моніторингу. Базується на мережі датчиків та сервісу обробки, візуалізації отриманих даних.

ЕЛЕКТРОННИЙ ІСТОРИЧНИЙ АРХІВ УКРАЇНИ - Соціальний проект, що займається питанням створення страхових копій архівних фондів України.


 

 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ruslan Itoss

    А результати їхній проектів можна побачити 7 вересня у Центрі Інновацій IHUB Vinnytsia, за адресою вул.Пушкіна 11

    https://www.facebook.com/events/1055181997934483

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up