«Продавці поступаються в питаннях ціни». Як карантин змінив ринок нерухомості Вінниці

«Продавці поступаються в питаннях ціни». Як карантин змінив ринок нерухомості Вінниці
В карантин зріс попит на дачі і заміські будиночки, говорять фахівці з нерухомості
  • Карантин незначно, але все ж вплинув на цінову політику ринку нерухомості Вінниці, говорять фахівці.
  • Впали ціни на вторинне житло, на приватні будинки та земельні ділянки в межах міста.
  • Заміська нерухомість, навпаки, зараз користується попитом. 

Купити зараз квартиру чи будинок у Вінниці легше, ніж продати, — говорять фахівці з нерухомості. Бо у карантин здебільшого продають об'єкти. Покупці чекають осені, щоб ціни на квартири і будинки ще більше впали.

— Загалом карантин особливо не вплинув на роботу ринку нерухомості Вінниці, — говорить Олександр Пахольчак, засновник приватної агенції. — Ринок живий: хтось купує, хтось орендує. Але зараз здебільшого купують дешевий сегмент: невеликі земельні ділянки, 1-2 кімнатні квартири, будинки і дачі.

Будинки за містом і дачі

Карантин і літній сезон на руку орендодавцям та продавцям заміських будинків. І у цей період вінничани прагнуть більше знаходитися не в тісних квартирах, а на природі.

Відео дня

— Найбільшим попитом користуються недорогі заміські дачі по 6-11 тисяч доларів, в пішій доступності від водойм і лісу, в місцевості з добре розвиненою інфраструктурою, — говорить фахівець з нерухомості.

Квартири, приватний сектор, комерція

— На відсотків 3-5% впали ціни на квартири, особливо на вторинне житло: на Вишеньці квартиру можна купити за 35 тисячі доларів, в Тяжилові — на 8 тисяч менше, — розповідає Олександр Пахольчак. — На первинне  житло ціни залишилися такими самими, що і до карантину. 

Вартість земельних ділянок і приватних будинків теж зменшилася в ціні.

— У приватному секторі ціни на землю впали на 8-10%, — розповідає Олександр Пахольчак. — Вартість будинків теж зменшилась в ціні на 5-10%. Це стосується як недорогих осель, так і розкішних маєтків.

Також власник агенції нерухомості розповідає, що вінничани зараз більше продають, ніж купують житло, — чекають, що восени ціни на нерухомість впадуть ще більше. Тому, більшість городян бере житло в оренду.

Ціни на комерційну нерухомість, зокрема на купівлю-продаж, теж залишилися незмінними. Впали лише на оренду.

— Якщо раніше в центра міста комерційні площі здвали за 250 доларів за квадратний метр, то зараз ціна впала до 10-20 доларів, — каже фахівець.

Оренда подорожчає

До речі, саме на оренду нерухомості з вересня в рази зростуть ціни, каже фахівець. Це зумовлено початком нового навчального року.

— Якщо в травні зняти помешкання було досить просто і за помірну ціну, то восени це буде нелегко, — говорить Олександр. — Студенти повернуться на навчання і будуть знімати квартири за будь-яку ціну. Тому і вартість за оренду зросте на 500-1500 гривень. 

Чи варто зараз купувати?

Експерти впевнені, що так. Зараз хороший час для пошуку вигідних варіантів. До того ж продавці більш зговірливі в питаннях ціни. Якщо вам вдасться знайти об'єкт, який хочуть продати терміново, тоді шанс на хороший торг — високий.

Також варто звертатися за допомогою до професійних консультантів з нерухомості, щоб швидко знайти потрібний варіант і безпечно оформити угоду.

Чого чекати восени

Незважаючи на зростання ділової активності у вересні, восени ціни на житло у Вінниці точно спрогнозувати не можна. Від чого залежатиме ситуація?

— Все залежить від курсу долара, — говорить директор агенції. — У період виборів валюта в ціні може впасти. Це одразу вплине на вартість нерухомісті. Так само, як і друга хвиля епідемії.


Читайте також:

За три літри — майже пів тисячі гривень. Чому зросла ціна на вінницький мед?

Центр, сміття і калабаня: жителі Коріатовичів скаржаться на вуличний безлад
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олександр

    Ярослав reply Олександр

    Що це за? Правила групи куди простий народ не пускають. Нафіга воно тут?
  • Вася Захарченко

    Господи ,какая газета,такие и ЭХсперты недвижимости 🤣🤣🤣ФахЫвец Пахольчак 🤣🤣🤣
  • Ярослав

    Засуньте цю вторичку собі в дупу. Особливо в межах міста. Неначе немає більше місця де проблем знайти ніж облаштовувати вторичку, і потім жити в ній.
    Приватий будинок, із проведеним елктропостачанням, це єдине що можна брати, все інше - бажаю ворогу.
  • Sasha Sinelnikv

    ...зараз більше продають, ніж купують житло... - а дальше только хуже и количество продаж будет расти в прогрессии, а покупок сокращаться в прогрессии, особенно на фоне бешенного сокращения населения в Украине, на фоне бешенной имиграции из Украины и всё это понастроенное г**но никому будет не нужно.

    И.С. reply Sasha Sinelnikv

    Може десь в іншому місті воно і так, а у Вінниці будинки заселяються ще на стадії будівництва. Приїхало дуже багато донбасят, які не торгуясь розбирають квартири в найкомфортнішому в цій частині Всесвіту місті.

    Дід reply И.С.

    ML reply И.С.

    "донбасят" - оскорбительно звучит, это в первую очередь украинцы, да пусть люди покупают, или жаба давит?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up