Зарплати, комуналка, оборона. Скільки грошей з бюджету Вінниці витратили у 2024 році?

Зарплати, комуналка, оборона. Скільки грошей з бюджету Вінниці витратили у 2024 році?
За звітом мерії, на травень 2024 року громада Вінниці профінансувала сили оборони на майже 270 мільйонів гривень
  • У середині травня на мерії прозвітували за виконання бюджету громади за перший квартал 2024 року.
  • З рішення виконкому міськради №1137 дізналися, що до міської скарбнички за три місяці зібрали 1 мільярд 582 мільйони гривень. І з цієї суми 1 мільярд 502 мільйони гривень витратили. На що саме?

Отже, 1 мільярд 218 мільйонів гривень зібрали з наших податків, про що читаємо з рішення виконкому №1137. Більша частина цієї суми (703 млн грн) — із зарплат як податки та збори на доходи фізосіб. Ще 282 мільйонів гривень зібрали з Єдиного податку. 

130 мільйонів гривень отримали з податку на майно. І близько 100 мільйонів гривень зібрали на внутрішніх податках та зборах (акцизи на пальне, тютюн, алкоголь тощо).

На що їх витрачали? Третину з бюджету громади спрямували на зарплати бюджетникам: 455 мільйони гривень. Оплата комунальних послуг для всіх закладів, якими опікується місцева влада та структурні підрозділи — це ще 91 мільйон гривень.

Відео дня

Зауважимо, що ці видатки за статтею 55 Бюджетного кодексу України є захищеними. Тобто, їх не можна перенаправляти, наприклад, на оборонні закупівлі.

Видатки бюджету розвитку (за статтею 77 Бюджетного кодексу це, зокрема, виплати на міські ремонти, підтримка об’єктів комунального господарства, внески до статутних фондів комунальних підприємств тощо) склали 130 мільйонів гривень за три місяці.

На підвищення боєздатності та обороноздатності армії за перший квартал 2024 року з бюджету Вінниці спрямували понад 127 мільйонів гривень. А станом на травень на ЗСУ спрямували уже 269,8 мільйона гривень з бюджету громади.

У міськраді кажуть, що у 2024 році на оборонні цілі з бюджету громади передбачили майже 1 мільярд гривень з міської скарбнички.

 

Читайте також:

Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей?

Майже 20 мільйонів витратили на ремонти доріг у Вінниці. Частину коштів дали мешканці приватного сектору

Скільки заробляють керівники прокуратур на Вінниччині? Подивилися їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up