Задонать 200 гривень — виграй позашляховик. Вінницький волонтер розігрує свій Mercedes

Задонать 200 гривень — виграй позашляховик. Вінницький волонтер розігрує свій Mercedes
  • Волонтер з Вінниччини розігрує власний автомобіль. Для участі необхідно задонатити мінімум 200 гривень. Коли учасників назбирається 5 тисяч, з-поміж усіх них він і планує розіграти свій німецький позашляховик. Усі отримані кошти йдуть на потреби Збройних Сил України.

«Після того, як мені розповіли, що відбувається на фронті, я зрозумів, що розіграти свій автомобіль, а на отримані кошти придбати необідне для хлопців, буде найменшим, що я можу зробити для допомоги військовим», — розповідає гайсинський волонтер Богдан Троценко. 

У лютому, пригадує чоловік, до Гайсина у відпустку приїхав знайомий комбат з 59-ї бригади. Після розмови з ним Богдан твердо вирішив докладати більше зусиль для підтримки ЗСУ. Чи не одразу на думку спало розіграти свій позашляховик Mercedes GL 230 2007 року випуску серед усіх, хто скине на його картку донат у розмірі 200 і більше гривень.

— Задонатив 200 гривень — отримав один «лотерейний білет», 400 гривень — два, і так далі, — пояснює правила розіграшу Богдан. — Я б міг продати машину за 500-600 тисяч, але вирішив, що краще залучити більше пересічних людей. Таким чином всі учасники і до доброї справи долучаються, і матимуть змогу виграти автівку, задонативши навіть двісті гривень.

Відео дня

Розіграш обіцяє провести, коли учасників буде 5 тисяч (загальна сума збору у такому разі складе мінімум 1 мільйон гривень). За понад два місяці охочих взяти участь у розіграші назбиралося трохи більш як дві тисячі. Волонтер зізнається, що очікував більшої залученості, але, говорить, що й вже зібраних коштів вистачило для придбання мікроавтобуса Volkswagen Т-4, який з початку весни служить захисникам на фронті. 

— Нещодавно я вигадав таке заохочення, що кожен одноразовий переказ коштів у розмірі в тисячу гривень даватиме не п'ять «білетів», а шість. Після цього люди пожвавилися, почали переказувати. Грошей вистачило на придбання дрона «Мавік 3». Він також вже кілька тижнів допомагає нашим військовим, — продовжує Богдан Троценко.

Богдан регулярно їздить на Донеччину з гуманітарною допомогою. Переважно це прифронтові шпиталі у Покровську та Курахове. Пораненим військовим возять їжу, одяг, засоби гігієни. Часом просять привезти шини, холодильник чи морозильну камеру. 

— Нам надходить запит і ми починаємо збирати усе необхідне по громаді, підприємцям, знайомим. Зараз складніше закривати запити, адже в голові багатьох людей війна вже скінчилася. Якщо сирен немає, нічого не прилітає, то, думають вони, можна розслабитися і не зважати на все те, що відбувається від них на відстані. Але так не можна. На фронті такі жахіття відбуваються, і знаходити усе необхідне для хлопців — це найменше, що кожен з нас може робити, — переконаний Богдан. — Сильно гуртуються села. Особливо в плані провізії. Днями возили бус на схід, то з-поміж усього, відвезли чимало салатів, домашніх вареників, налисників, голубців. Хлопці таке дуже люблять і завжди просять. 

Коли саме вдасться провести розіграш, волонтер не знає. Для цього потрібно, аби якомога більше людей дізналися про таку можливість і стали її учасниками. Машина, говорить Богдан, повністю справна і зможе служити новому власнику чи власниці ще довгий час. 

— Найбільший донат був від моєї тещі, яка переказала 10 тисяч гривень. Є ще два брати-волонтери, які постійно їздять зі мною на Донеччину, то вони на двох скинули 15 тисяч гривень. Ще деякі знайомі донатили приблизно такі самі суми. Але переважна більшість переказували мінімальну суму. Машину ми розіграємо через рандомайзер, тому шанс є у всіх, скільки б грошей вони не дали, — розповідає Богдан. — До цього розіграшу я збирав хлопцям на дрона. Потрібно було 1,1 тисячі євро. Збір тягнувся понад місяць, то мені довелося додавати свої 400 євро, щоб його закрити. Залучати людей стає все складніше. Сподіваюся, що цей розіграш вдасться провести найближчим часом. 

Отримані донати Богдан планує витратити на ще одну автівку, дрони та тепловізори. 

Для того, аби взяти участь у розіграші, потрібно переказати мінімум 200 гривень, додавши в описі платежу своє прізвище та ініціали й номер телефону. Усіх учасників Богдан вносить у спеціальну таблицю. Коли назбирається необхідна кількість учасників, з-поміж усіх них він і розіграє свій «Мерседес». 

Посилання на МоноБанку«Розіграш авто на ЗСУ»

Картка Богдана МоноБанк: 5375411420377751.

Читайте також:

Обмін полоненими: вдалося повернути додому 44 людини, серед них четверо вінничан

«У кожного за спиною своє кладовище». Військовий Євген Ісаєв про затяжну війну і поповнення лав ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Татьяна Писаренко

    +++++++
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Оперативно даємо всю інформацію про події Вінниці на нашому Телеграм-каналі: https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up