Вінницьким військовим пенсіонерам перерахують виплати. Скільки додадуть?

Вінницьким військовим пенсіонерам перерахують виплати. Скільки додадуть?
  • У Вінницькій області розпочали підготовку до перерахунку пенсій військовослужбовців.

Постанову Кабінету Міністрів України №713 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» прийняли 14 липня 2021 року, повідомляють у Вінницькій ОДА.

З метою поетапного зменшення диспропорцій в розмірах пенсій військовослужбовців та деяких інших осіб Уряд ухвалив з 1 липня поточного року:

  • встановити щомісячну доплату дві тисячі гривень колишнім військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу міліції, поліцейським та іншим особам, пенсії яким призначили до 1 березня 2018 року; 
  • встановити мінімальну пенсію 3854 гривень для військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу міліції, поліцейських та інших осіб, пенсії яким призначено за нормами закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;
  • збільшити мінімальну пенсію для учасників бойових дій до 3893,4 гривень.

Дані по області

Наразі на обліку Пенсійного фонду Вінниччини перебуває 21,6 тис. пенсіонерів військовослужбовців та силових структур, яким пенсію призначили відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Відео дня

Станом на 1 липня середній розмір їх пенсійних виплат складає 5672,53 грн. Пенсії до 1 березня 2018 року призначили 18,6 тис. осіб.

Варто зазначити, що останній перерахунок пенсій військовослужбовцям органи Пенсійного фонду проводили в березні 2018 року.

Як відбуватиметься перерахунок

В червні 2021 року в осіб начальницького рядового складу органів внутрішніх справ припиняється доплата до пенсії за 2016-2017 роки. З 2016 року пенсії для цієї категорії пенсіонерів не підвищували.

Вищезазначені перерахунки будуть проведені Головним управлінням пенсійного фонду України у Вінницькій області автоматично та не потребують особистих звернень пенсіонерів.

 

Читайте також:

Електронні петиції. просять заборонити продавати кальян біля садиби Пирогова

У горах травмувався 33—річний турист з Вінниці. Подивіться відео, як його рятували    

ПЛР та ІФА. де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • AK

    40+ років пройшло, а молоде покоління ще досі приховано плотить із своїх податків за амбітні плани совка по захвату Афганістану... Краще б військовим платили більше, а не розквартированим "пенсіонерам" понаєхавшим з Мухосрансків, Самар та Урюпінскав.
  • Sergey Khavrel

    Эти выплаты возможны только после принятия ВРУ изменений в гос. бюджет - 2021. А ВРУ на каникулах. Поэтому будем долго ждать обещанного. Да и не нужна нам это кость. Пускай шмыгаль подавится.

keyboard_arrow_up