Вінницькі школярі долучились до відзначення Всесвітнього тижня грошей

Вінницькі школярі долучились до відзначення Всесвітнього тижня грошей
  • З 20 по 24 березня 2023 року учні закладів освіти Вінницької громади взяли участь у відзначенні Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week).
  • Це щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень для досягнення фінансового добробуту та стійкості.

У ліцеях та гімназіях громади пройшли тематичні заходи, уроки, воркшопи, майстер-класи, змагання й конкурси, спрямовані на підвищення фінансової обізнаності молодого покоління, повідомляє Вінницька міська рада.

Окрім того, учні вінницьких ліцеїв № 4, 8, 10 та гімназії №24 долучились до традиційних міжнародних дзвінків, які організовує центральний офіс програми соціальної й фінансової грамотності «Афлатун», розташований в Нідерландах.

Під час Аflatounday-дзвінків вінницькі школярі разом із учнівством з інших країн обмінювалися досвідом заощадження кишенькових коштів, ідеями стартапів, досвідом шкільного соціального підприємництва, волонтерства, використання перероблених матеріалів, сортування сміття, очищення водойм.

Відео дня

«Для дітей Вінницької громади участь у міжнародній програмі соціальної й фінансової грамотності «Афлатун» це не лише можливість поринути в англомовне середовище й обговорити нагальні проблеми сьогодення, але й реальні інструменти втілення в життя найпрогресивніших ідей, найсміливіших планів, найуспішніших проєктів. Саме тому, зараз для нас так важливо, щоб діти були освіченими, фінансово грамотними, соціально активними, адже саме їм виводити Україну на рівень процвітання», — зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Нагадаємо, що Вінниця стала першим українським містом, що долучилося до впровадження міжнародної програми соціальної та фінансової грамотності «Афлатун», а Україна — дев’яносто другою зі 114 країн світу, які впроваджують цю програму.

Довідка:

«Афлатун» — це унікальна програма соціальної та фінансової освіти. «Афлатун» вважає, що впевнені та соціально-відповідальні діти, освічені у фінансовій сфері, мають більші можливості змінити на краще своє життя та світ довкола. Вони у змозі принести користь своїй родині, району, у якому проживають, зрозуміти в чому полягає цінність ресурсів, зібрати достатньо грошей для здійснення своєї мрії. В «Афлатун» розробили програму, за допомогою якої більше 3 мільйонів дітей і дорослих з 114 країн набувають соціальні та фінансові навички на 35 мовах. У рамках програми «Афлатун» діти і дорослі дізнаються багато нового про права людини, набувають навичок, пов'язаних із фінансами і підприємництвом, навчаться проявляти ініціативу, бути більш впевненими в собі, набувають соціальні та фінансові навички, які необхідні для досягнення успіху. У цьому їм допомагають кваліфіковані вчителі і тренери, що працюють не тільки в рамках школи, але й проводять позакласні заняття.

 

Читайте також:

Талановиті діти Вінниччини можуть виграти стипендію від гурту «ТІК». Прийом заявок до 31 березня

Весняні канікули: коли у школярів будуть додаткові вихідні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up