Вінницькі підприємці придумали розумну «примочку» для автономного опалення

Вінницькі підприємці придумали розумну «примочку» для автономного опалення
  • «Smart Warmth» або «Розумне тепло» регулює тепло в оселі, що обладнана котлами для автономного опалення
  • Регулятор виключає котел, коли нікого немає вдома. А за деякий час знову вмикає, щоб оселя була тепла до приходу хазяїв
  • А ще є датчики загазованості повітря, метеостанція та можливість керування котлом через інтернет

Вінницьке підприємство «Промавтоматика» презентувало сьогодні, 21 грудня, свою нову розробку — терморегулятор «Smart Warmth». Як кажуть розробники, цей прилад дозволить заощаджувати електроенергію чи газ (залежить від різновиду котла — авт.) без наслідків для комфорту в оселі.

— Принцип роботи цього прилада в тому, що він вимикає автономне опалення, коли нікого немає вдома, таким чином заощаджуючи енергію. Тобто, зменшуються рахунки за газ чи електрику. А за деякий час, до того як люди приходять додому, терморегулятор включає та налаштовує котел, — розповідає директор «Промавтоматика» Михайло Ганчук

Цей «додаток» можна підключити до будь-якого котла. А його програмне забезпечення спеціально розробили інтуітивно зрозумілим. Кілька кнопок, дисплей на якому відображається температура та датчики — ось і все, що можна побачити ззовні. Директор компанії Михайло Ганчук також розповів про деякі інші функції:

Відео дня

— Одну з них ми назвали «Кольорові сни». Вченими доведено, що людина краще спить при температурі 18-19 градусів. Отже, коли включаєш цю функцію, терморегулятор поступово знижує подачу енергії на котел, тим самим зменшуючи температуру в приміщенні. А до пробудження людини — підвищує до комфортної температури.

Економія, як пояснили в «Промавтоматиці», від 8 до 25% на місяць залежно від енергоефективності самої оселі. Якщо утеплені стіни, то економія більша:

— Ми розрахували, що для двокімнатної оселі при рахунку за опалення 1800 гривень на місяць, економія становить близько 250-270 гривень. На рівні області — це близько 50 мільйонів гривень за опалювальний сезон. А на рівні держави — вже 1,2 мільярди гривень за опалювальний сезон.

Прилад ще знаходиться на стадії тестування: 10 таких «розумних примочок» перевіряють в квартирах співробітників компанії. Але як кажуть в керівництві — в продаж «Smart Warmth» хочуть запустити з початку 2017 року.

— Буде чотири модифікації, — каже директор департаменту виробництва «Промавтоматики» Сергій Андрощук. — Перша — базова. Друга — з тими ж функціями, що й базова, але додатково ще вмонтована метеостанція, яка буде відслідковувати температуру в приміщенні та на вулиці. В третій вид вмонтують ще й датчик витіку газу. А остання модифікація отримає всі перераховані функції та плюс — можливість керування через інтернет.

Про вартість «Smart Warmth» керівництво компанії поки що замовчує, мовляв — ще рахують. Але обіцяють, що вона буде конкурентною тим аналогам, що вже є на ринку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Задунайский Торонтуй

    Так они и до велисипеда скоро доизобретаются.

    А теперь сравним с "заводским велосипедом": https://nest.com/ca/thermostat/meet-nest-thermostat/

  • Виталий Дужак

    Теж згоден, нічого нового, все давно існує на ринку. Самі прості регулятори коштували від 140 грн в епіцентрі. Бред. Ось такі у нас стартапи. Ніхто негоден придумати щось істотно нове.
  • Oleg Stoberskyi

    "Вінницькі підприємці придумали розумну «примочку» для автономного опалення" та "Про вартість «Smart Warmth» керівництво компанії поки що замовчує, мовляв — ще рахують. Але обіцяють, що вона буде конкурентною тим аналогам, що вже є на ринку."-придумали?
  • Анонім

    цікаво як визначається що нікого немає дома, чи це просто звичайний таймер?

    Anonymous reply Анонім

    Таймер

    это для умных, кстати стоит примерно 100-200 грн. А для денежных лохов примочка будет стоить 500 баксов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up