Вінницькі аграрії можуть отримати від держави компенсація за кредитами

Вінницькі аграрії можуть отримати від держави компенсація за кредитами
  • Кредитування доступно для агровиробників з «банком землі» в обробітку від 100 до 10 000 га, які знаходяться в регіонах України, де наразі не ведуться бойові дії.

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 12 березня 2022 р. № 274 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р, № 28 та від 14 липня 2021 р. № 723», якою запроваджено механізм надання пільгових кредитів сільськогосподарським товаровиробникам.

Основне про державну підтримку у 2022 році:

  • Для участі в державній підтримці суб’єкт підприємництва повинен бути сільськогосподарським товаровиробником у значенні, наведеному в Законі України «Про державну підтримку сільського господарства України».
  • Кредити видаватимуться виключно малим та середнім аграрним виробникам з оборотом не більше 20 мільйонів євро в рік, що є еквівалентом підприємства, яке оброблює до 10 тисяч гектарів.
  • Компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами до рівня 0 відсотків річних.
  • Кредит може бути наданий сільськогосподарському товаровиробнику на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності в значенні Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Для більш детальної інформації необхідно звернутися до банку в якому обслуговуєтесь.

Відео дня

ПриватБанк розпочинає прийом заявок

Кредитування доступне на строк до 6 місяців під 0% річних (з підключенням програми 5-7-9%) за такими кредитними продуктами:

«КУБ з заставою» до 5 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту без додаткової застави від клієнтів;

«Агросезон» до 5 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту без додаткової застави від клієнтів;

«Агросезон» від 5 до 50 млн грн під забезпечення державною гарантією в розмірі 80% від суми кредиту з додатковим забезпеченням від клієнтів в розмірі 20% від суми кредитів під заставу сільгосптехніки.

— Кредитування доступно для агровиробників з «банком землі» в обробітку від 100 до 10 000 га, які знаходяться в регіонах України, де наразі не ведуться бойові дії, — розповідають у прес- службі Вінницької ОВА.

 

Читайте також:

Уряд запроваджує бронювання військових. Особливості посівної кампанії у воєнний час

Вінниччина готується до весняної посівної кампанії. Озимі зернові в доброму стані

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up