Уряд запроваджує бронювання військових. Особливості посівної кампанії у воєнний час

Уряд запроваджує бронювання військових.  Особливості посівної кампанії у воєнний час
  • «Війна війною, а посівна за розкладом». Аграрні підприємства подаватимуть списки працівників, яким буде надана відстрочка від призову на військову службу.

 

Для забезпечення посівної кампанії у воєнний час бюрократію щодо насіння, зокрема, сертифікації, спростять, а військовозобов’язаних бронюватимуть для відповідних сільськогосподарських робіт. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко сьогодні, 4 березня.

Міністр перелічив ухвалені рішення щодо забезпечення посівної:

Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції буде організовувати процес безперебійної реалізації насіння та садивного матеріалу, необхідного для посіву. На час воєнного стану цей процес — без додаткових процедур сертифікації. Для імпортованого насіння достатньо сертифікату країни-виробника.

Відео дня

Під час ввезення на територію України насіння Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів має визнавати іноземну сертифікацію на насіння. Окрім того, служба інспектуватиме фітосанітарний стан насіння, але може не застосовувати фітосанітарну експертизу.

— Ці заходи дозволять нам забезпечити всіх с/г товаровиробників насінням у необхідній кількості, завдяки спрощенню бюрократії, — вказав Лещенко.

Для того, щоб забезпечити посівну, уряд запроваджує бронювання військовозобов’язаних (це стосується й інших критично важливих галузей економіки). Аграрні підприємства та виробники продовольства подаватимуть Мінагрополітики списки критично важливих працівників, яким буде надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час. 

 

Читайте також:

Дев'ятий день війни. Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок

Центральний, Урожай та інші: у Вінниці працюють вісім ринків. Графік роботи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up