Вінницька облрада поділила 28 мільйонів. Більшість коштів на охорону здоров’я

Вінницька облрада поділила 28 мільйонів. Більшість коштів на охорону здоров’я
  • Близько 28 мільйонів гривень надійшли додатково в бюджет області
  • Більшість з цих коштів віддали на сферу охорони здоров’я
  • А на що саме і скільки? Дивіться у матеріалі

Сьогодні, 7 жовтня, депутати Вінницької облради внесли зміни до цьогорічного бюджету області: розподілили 28 мільйонів гривень, які з’явилися від перевиконання кошторису. За словами директора Департаменту фінансів ОДА Миколи Копачевського, більшість з цих коштів — 17,9 мільйонів гривень виділили на потреби охорони здоров’я. З них — 6,3 мільйони на рахунок обласного онкодиспансеру (для придбання джерела опромінення). Півмільйона гривень виділять на закупівлю медикаментів для хіміотерапії, 250 тисяч — на роботу пересувного мамографа «Квітка».

— 660 тисяч гривень отримає обласний тубдиспансер, з них 400 тисяч – на придбання вакцин та медикаментів. Ми також продовжимо капітальний ремонт поліклінічного відділення обласної дитячої лікарні, на що спрямовуємо 1,36 мільйона гривень. Один мільйон виділяємо на реконструкцію Центру судово-психіатричної експертизи обласної лікарні імені Ющенка. Станція швидкої допомоги отримає один мільйон, в тому числі 500 тисяч – на пальне. Для всіх медзакладів, які лікують дітей, передбачаємо 1 мільйон на збільшення норм харчування, - розповів Микола Копачевський.

Відео дня

Детально по статтям видатків:

  • органам соцзахисту спрямовано 921 тисячу гривень на компенсацію оплати за навчання учасникам АТО та їхнім дітям, 640 тисяч – на стипендії студентам вишів з числа дітей-сиріт. Майже півмільйона гривень виділено на винагороду вінничанам-паралімпійцям.

  • 650 тисяч гривень спрямовано на завершення ремонтних робіт у 7-му корпусі обласної лікарні імені Пирогова, 127 тисяч - на проектно-кошторисну документацію з капітального ремонту східного портика палацу Потоцьких у Тульчині.

  • 650 тисяч гривень передбачено на проектно-кошторисну документацію для ремонту приміщень обласного архіву, переданих від міноборони. На співфінансування проекту реконструкції палацу Можайського у Вороновиці Вінницького району передбачено 600 тисяч гривень.

  • 1 мільйон гривень виділено для підтримки особистих селянських та фермерських господарств, 1,75 мільйона - на фінансування закладів ветеринарної медицини області.

  • Мільйон гривень передбачено на програму взаємодії з військовими і правоохоронними органами, стільки ж – службі автодоріг області для підготовки до зими і участі у виготовленні проектно-кошторисної документації на ремонт доріг.

Депутатські фонди тепер 12 тисяч гривень

Крім того, на один мільйон 232 тисячі гривень збільшили депутатський фонд. Тепер у кожного депутата області буде по 12 тисяч гривень, які народних обранець зможе спрямувати на допомогу вінничанам, які цього потребують.

Про депутатські фонди та на що їх витрачають, «20хвилин» писали у статті: Депутатам дали ще по 20 тисяч гривень, але й цього мало?

З приводу фондів виступила депутат від «Опозиційного блоку» Тетяна Антонець, яка запропонувала не давати ці кошти на фонди, а одразу відправити їх на фінансування медичної сфери області.

Але на це їй відповіли, що рішення про збільшення депутатського фонду було прийнято на минулій сесії. А отже, у департаменті фінансів не можуть його не виконати.

За словами голови ОДА Валерія Коровія, це – не останнє цьогорічне коригування обласного бюджету, зміни до кошторису вноситимуть і на наступних сесіях облради.

Читайте також:

У Погребищі «свободівці» знайшли львівські візитівки і договори з «Ековіном»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up