Вінничани мають можливість самі обирати постачальника газу. Як це зробити?

Вінничани мають можливість самі обирати постачальника газу. Як це зробити?
  • Ринок газу запрацював в Україні влітку минулого року.
  • Вінничани отримали право самі обирати постачальника з числа більш ніж 700 компаній.

Вінничани самостійно можуть змінювати постачальника газу. Так само, як при виборі мобільного оператора чи Інтернет-провайдера, ми можемо обирати найкращу ціну та найвигіднішу пропозицію.

 

Зробити це можна навіть за умови боргів за блакитне паливо та відсутності лічильника.

Відео дня

Обирати можна будь-яку українську компанію, навіть із іншого регіону, якщо вона має відповідну ліцензію.

Як перейти до нового постачальника газу?

Обрати компанію можна на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Далі необхідно подати заявку до обраного постачальника. Це можна зробити на сайті компанії або ж надіслати скановану/сфотографовану заяву на його електронну пошту.

Новий ринок газу в Україні – коли і як змінити постачальника та які це  матиме наслідки для ринку газу і для українських споживачів, від чого  залежить ціна на газ - новини ZIK.UA

Також необхідно відправити:

  • документи, якими визначено право власності чи користування на об'єкт (приміщення);
  • паспорт та ідентифікаційний код споживача;
  • інші документи, які може вимагати постачальник.

На розгляд заяви у нового постачальника є до 20 днів. Компанія має повідомити про дату, із якої почне подавати вам газ.

Також швидко та зручно порівняти актуальні ціни на газ та змінити постачальника онлайн можна через сайт Газотека.

 

Варто додати, для споживачів «Вінницягазу» доставку не зменшили: з 1 січня діє ціна 2,02 гривні за куб. Однак у цей тариф заклали так звані «газові коефіцієнти», які раніше «Вінницягаз» нараховувала окремо.

«Слід зауважити, що в 2021 році з платіжок за доставку газу зникнуть температурні коефіцієнти. Після двох років судів обсяги технологічних втрат газу враховані Регулятором в тарифі на його доставку», — повідомляють на сайті «Вінницягазу».

Про судові баталії газовиків з Регулятором писали в матеріалі: Коефіцієнти в платіжках на газ законні. Апеляційний суд став на бік «Вінницягазу».

 

Читайте також:

Газ по 6,99. Кабмін зафіксував граничну ціну для побутових споживачів

«Хто казав, що карантин, то скучно»: хлопці роздяглись та стрибнули з мосту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Галина Іванівна Короленко Матвеєва

    Навіщо нам всі ці фігові контори. Купляти напряму у  тих хто добуває український газ.
  • Татьяна Калюжная

    Бред сивой кобылы
  • Валерий Башинский

  • Валерий Башинский

    .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up