Використовуйте відповідально. Стало відомо, коли в Україні зникне дефіцит палива

Використовуйте відповідально. Стало відомо, коли в Україні зникне дефіцит палива
  • Паливна криза в Україні потрохи починає вирішуватися. На Заході черг на АЗС уже немає, на Сході — ситуація ускладнена військовими діями. Однак найближчим часом палива має вистачити усім.

Про це заявив голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус у ході брифінгу в Медіацентрі Україні.

На український ринок цього місяця зайшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів, з яких 400 тисяч тонн — дизелю і 200 тисяч — бензину та скрапленого газу.

Ситуація на АЗС, за словами Геруса, стабілізується. Дефіцит спостерігається поки на Сході та у Центрі країни.

Відео дня

— У липні українські автомобілісти зможуть заправлятися будь-яким обсягом. Однак, влада закликає українців відповідально споживати нафтопродукти та без особливої потреби не витрачати їх, — каже Герус. — План Росії щодо створення в Україні масштабної кризи не реалізувався і вже не буде реалізовано. У нас напрацьований план поставок та логістика з різних європейських країн.

З початком повномасштабної війни, Україна припинила закупівлю палива з білорусі та росії. Також цьому посприяло те, що російські війська регулярно обстрілювали нафтобази та нафтопереробні заводи. Тож цією весною стартувала паливна криза.

Трейдери налагодили поставки пального з Європи. Втім на заправках досі черги, діють ліміти, а ціни зростають ледь не щодня.

Мережі АЗС на початку червня змінили обмеження, які діяли на продаж пального. Детально про це у матеріалі: На АЗС у Вінниці нові правила: скільки палива тепер можна купити

 

Читайте також:

Велосипед, самокат, таксі: на чому швидше та дешевше пересуватися Вінницею?

Дефіцит пального у Вінниці. Коли зникнуть черги на заправках?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up