Від 2 до 3 тисяч гривень на місяць. Як переселенцям отримати допомогу у Вінниці?

Від 2 до 3 тисяч гривень на місяць. Як переселенцям отримати допомогу  у Вінниці?
Ілюстративне зображення
  • Люди, які через війну покинули своє постійне місце проживання, можуть отримати фінансову допомогу від держави. Як це зробити? 

У перший день квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму зверненні, зокрема, заявив, що держава виплачуватиме переселенцем по 2000 та 3000 гривень щомісяця. Перша сума фінансової підтримки стосуватиметься дорослих, друга — дітей та осіб з інвалідністю.

Очільник Уряду закликав переселенців, які потребують такої допомоги, ставати на відповідний облік. Водночас в Уряді не уточнили, коли саме почнуть виплачувати кошти. 

Про старт виплат не знають й у Департаменті соціальної політики Вінницької міської ради. Його директорка Валентина Войткова говорить, що чимала кількість переселенців у нашій області виявили бажання отримати цю фінансову допомогу. Втім, каже вона, механізм виплат наразі доопрацьовують. 

Відео дня

— Таку допомогу зможуть отримувати всі переселенці, включно з тими, хто виїхав з Донецької та Луганської областей, а також з Криму у попередні роки. Перереєстровуватися їм не потрібно, — пояснює Валентина Войткова. — Люди, які покинули домівку зараз, реєструватимуться на таку допомогу в той час, коли ставатимуть на облік, як внутрішньоперемішені особи. Кошти виплачуватимуться щомісяця протягом воєнного стану та ще один місяць після того, як воєнний стан скасують. Та поки що гроші з держави не надходили. 

Очільниця департаменту соцполітики пояснює, що стати на облік, як внутрішньопереміщена особа можна або через «Дію», або у Центрах надання адміністративних послуг. У Вінниці зробити це можна за двома адресами: 

  • Проспект Космонавтів, 30. Контакти: (097)101-58-40, (063)856-62-72, (0432) 50-83-88, (0432) 50-91-33
  • Вулиця Замостянська, 7. Контакти: (097) 101-45-18, (063) 856-62-75, (0432) 50-86-70, (0432) 50-86-77

Там же слід отримати відповідну довідку, що ви та члени вашої родини — внутрішньо переміщені особи.

Подати заяву про отримання фінансової допомоги також можна в одному з цих ЦНАПів або дистанційно в «Дії». 

Кошти зараховуються на ваш рахунок за стандартом IBAN, його ви маєте вказати під час звернення.


Читайте також:

Якою буде цьогорічна вступна кампанія в Україні?

Які міжнародні сервіси та платформи стали безкоштовними для українців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tetyana Oortman

    Tut pakujut use z EU i ze dajut v nadii scho ze otrumaje kogen ukrainez! Odegu, idu, liku, a chu otrumuje ze kogen ukrainez v Ukraini ??

keyboard_arrow_up