Від 150 до 800 гривень за годину. Скільки коштують послуги репетиторів у Вінниці

Від 150 до 800 гривень за годину. Скільки коштують послуги репетиторів у Вінниці
  • Закінчилася реєстрація на пробне ЗНО, а для випускників вже розпочалися всеукраїнські вебінари підготовки до тестування.
  • Та все ж більшість обирає готуватися за допомогою репетиторів. 
  • Дізналися, скільки у Вінниці коштують приватні заняття з предметів, що здають на зовнішньому незалежному оцінюванні.

ЗНО — це тестування, результати яких необхідні для вступу до вишів України. Більшість випускників ретельно готуються до цього тестування, і приділяють велику увагу вибору предметів, вивчення тестів попередніх років тощо. Адже, якщо школяр хоче вступити на державну форму у виш у Вінниці чи в іншому українському місті — йому треба добре здати ЗНО. 

Один з етапів підготовки до тестування — це пробна сесія. Вона дає змогу зрозуміти, як відбуватиметься іспит та що учневі треба підучити. Реєстрація на пробне ЗНО завершилася 22 січня. А вже з 1 лютого розпочнеться реєстрація на основну сесію ЗНО. 

Деякі учні почали готуватися до ЗНО ще з десятого класу, дехто — з початку цього навчального року, хтось — з початку 2022-го. Але для усіх саме зараз розпочинається найактивніший період підготовки. 

Відео дня

З 18 січня для школярів розпочалися вебінари, присвячені особливостям ЗНО-2022 із суспільно-гуманітарних предметів. Наприкінці грудня такі вебінари вже проводили із фізики, географії, біології та хімії. Навчальні лекції записували фахівці Українського центру оцінювання якості освіти. Переглянути їх всі можна ТУТ. 

Які розцінки за заняття?

У групах в соцмережах, де комунікують вінницькі батьки, запитання чи оголошення про репетиторів останнім часом з'являються все частіше. 

Тенденції репетиторства в нашій країні досліджувала одна з найпопулярніших платформ з пошуку репетиторів. Як бачимо на графіку, кількість репетиторів на сайті збільшилася у 20 разів з 2016 по 2021 рік. 

Основна сесія ЗНО-2022 відбудеться з 23 травня до 17 червня. Тестування основної сесії ЗНО-2022 відбудуться за таким графіком:

Тож, ми шукали ціни на послуги репетиторів у Вінниці саме з усіх предметів, які здають на ЗНО. Де шукати вчителів? Найчастіше учні шукають репетиторів за допомогою сарафанного радіо, оголошень в інтернеті чи звертаються до вчителів зі школи. 

Для вінничан ми навіть знайшли спеціальні чати у Вайбері, Телеграмі та Facebook, де репетитори комунікують з містянами, пропонуючи свої послуги. 

В Україні є кілька найпопулярніших платформ з пошуку репетиторів. До прикладу, «Асоціація репетиторів України», BUKІ та «Ваш репетитор». Саме там ми й дізнавалися вартість послуг репетиторів у Вінниці, промоніторивши всі ці платформи. 

Звісно, годинна вартість роботи вчителя залежить від багатьох факторів, серед них: досвід роботи, офлайн чи онлайн, частота занять. До прикладу, ми бачили оголошення викладачів з англійської мови, які за 60 хвилин беруть 800 гривень. Ми ж вказуємо середню вартість послуг. 

На початку 2021-го ми теж готували публікацію про вартість послуг репетиторів, тож можемо порівняти, як змінилися ціни за рік. Рік тому найдорожчі заняття були з математики. Їхня вартість коливалася від 180 до 300 гривень. Нині ж за 180 гривень складно знайти репетитора з цього предмету. 

Українська мова та література коштувала 100-200 гривень за годину. Сьогодні ціна за урок зачасто стартує зі 150 гривень. Заняття з англійської мови уторік обходилося у 100-200 гривень, зараз же ціни починаються з двох сотень. 

Торік ми підраховували, що заняття з трьох предметів: української мови, математики  та англійської обходилося у 400 гривень (якщо займатися раз на тиждень). Цьогоріч же доведеться віддати мінімум 600-700 гривень в тиждень. 

У місяць виходить орієнтовно 3000 гривень. Уявимо, що дитина почала займатися з січня до травня включно, то виходить 15 000 гривень. 

Читайте також:

Капуста з кунжутом та курка в буряковому соусі: дегустуємо нове меню у трьох вінницьких школах

Організатор заходів чи шеф-кухар? ТОП-7 вакансій для вінничан, де платять найбільше

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up