В ліс під Вінницю завезуть десять оленів. Вони житимуть у вольєрі

В ліс під Вінницю завезуть десять оленів. Вони житимуть у вольєрі
  • За понад 100 тисяч гривень вінницькі лісники купують оленів для розведення.
  • Дивіться зворушливе відео, як туляться олені до дітей.
  • Також яка краса в резиденції "Залісся", звідки завезуть оленів в вінницькі ліси.

Вінницький держлісгосп уклав договір з державною організацією “Резиденція “Залісся” про купівлю десяти дорослих самок оленя плямистого.

За інформацією на сайті «Прозоро»,  вартість усіх тварин – 102 600 гривень. Олениць мають доставити до кінця року.

Котракт підписали вчора, 20 лютого 2018 року:

Відео дня

 

Як нам повідомила прес-секретар «Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства» Оксана Поліщук, Вінницький держлісгосп  купує десять  оленів  для розведення.

«Завозимо з іншої області, аби формувати біологічно здорове стадо - це є науково-рекомендовано, змішувати різну кров. Житимуть олені  у вольєрі на території Вороновицького лісництва. Площа вольєру - не менше 100 гектарів», - зазначає Поліщук.

За її словами, олені житимуть у напіввільних умовах.

До речі, посеред Карпат, знаходиться єдина в Україна ферма плямистих оленів. З’явились вони на Закарпатті 28 років тому. Дивіться зворушливе відео, як туляться олені до дітей:

За даними обліків мисливських тварин у січні 2017 року у Вінницькій області було 145 європейських оленів та 387 плямистих

Читайте також:

Похід у Музей лісу: зубрячі опудала, вовча підступність та лісове насіння
 

Варто зазначити, що в резиденції "Залісяя" 14 тисяч га заповідного лісу обнесено огорожею, загальна довжина якої складає 60 км. Тут мешкає неймовірна кількість тварин: 28 зубрів, 1200 благородних оленів, 600 плямистих оленів, 220 ланів, а ще кабани, козулі, вовки та інші.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Name

    А чому не розповідаєте, що Вороновицьке лісництво фактично належить Домбровському разом з озером, будинком і частиною лісу. Там розтягнули сітку , огородили і нікого не пускають. І ось вся ця площа 100 гектарів межує з цією територією. І я впевнений на всі 100, що через декілька років це буде приватне володіння імені Домбровського, куди будуть зїжджатися всі високі чини області для полювання на ось цих же оленів.
  • Вадим Барченко

    Ага завозьте щоб наші депутати і багаті дядечки мали на кого полювати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up