Новий рік без “крові”: де у місті можна придбати ялинку у горщику?

Новий рік без “крові”: де у місті можна придбати ялинку у горщику?
  • Ціни на них, звісно, у рази вищі, ніж на зрубані. По Вінниці ми знайшли усього декілька пропозицій новорічних дерев у контейнері
  • Куди після свят висаджувати таку ялинку, та як за нею доглядати

Нещодавно журналістка газети RIA/20minut дізнавалася ціни на новорічні дерева на ялинкових ярмарках міста. Тоді вінничанка Галина Павлівна, що обирала собі ялинку на “Урожаї”, розповіла їй, що доводиться купувати зрубану, бо не знайшла у Вінниці ялинок у горщиках.

— У пошуках я об’їхала кілька садових центрів, питала і у лісгоспі. Ніде не вдалось купити новорічне дерево у контейнері. Бо, мабуть, дешевше зрубати і продати. Хоч і шкода зрубаного дерева, все ж жива краща за штучну, штучна ялинка робить свято Нового року та Різдва підробним: ні запаху хвої, ні відчуття свята.

Де можна купити хвойні у горщиках?

На сайті www.olx.ua є кілька пропозицій щодо ялинок у контейнері. Так, приватні господарства продають по ціні до 2 тисяч гривень за метр. Висота дерев коливається від 30см до 4м. По Вінниці можлива доставка на дім.

Відео дня

Фото із сайту www.olx.ua 

Ще одним варіантом є садовий центр “Краєвид” недалеко від перехрестя Тиврівського шосе та проїзду Данила Нечая. Тут можна знайти ялинки у горщику від 300 гривень - правда, у висоту вони сягатимуть кількох десятків метрів. За дерево вище метра висотою доведеться заплатити від 1000-1300 гривень.  Ціна за таку ялину сорту Omorica на сайті kraevid.vn.ua вказана від 1500 гривень

Найдешевший варіант розташований у 40 кілометрах від Вінниці. Це розплідник Власова. Тут ялинку у контейнері можна купити за ціною від 400 гривень.

— Ціна залежить і від віку, і від розміру дерева, а також від його сорту. У якості новорічного дерева продаємо ялини Glauсa K. Це срібляста ялина, її ще блакитною кличуть. Ні оренду ялин, ні доставку не практикуємо. Чесно кажучи, найчастіше у нас ялини купляють оптовики, щоб потім перепродати дорожче. А от звичайні покупці трапляються, але не так часто, - розповів власник розплідника, Вадим Власов.

Вартість ялинки тут залежатиме від її розміру та виду. Найнижча ціна - 120 гривень за ялинку висотою 40 см. Дерево висотою до метра коштуватиме від 500 до 1000 гривень. Ялинка вище метра може обійтися від двох до п'яти тисяч гривень - у залежності від сорту дерева.  

Як на сторінці Фейсбук написала Оксана Поліщук, головний спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Вінничини, у лісгоспах області ялинки в горщику теж реалізують.

“Вартість їхня 200 гривень. Біда в тому, що ялинки в горщику не користуються попитом навіть у оптових покупців”

Живе дерево не для квартири 

Після того, як новорічні свята закінчаться, ялинку у горщику треба буде кудись висадити, або принаймні доглядати за нею до весни, поки земля не відігріється. Тож для жителів багатоквартирок це питання стає доволі проблемним, адже послуги аренди новорічних дерев по місту немає.

“От постояла моя ялинка в горщику два тижні. От потрібно щось тепер з цією ялинкою робити... Тааак... Що там казали захисники Природи робити? О, висадити, точно!!! Беру я ялинку і йду з нею ... КУДИ? Ну вийшла до під'їзду. Стою я з ялинкою і думаю - а куди ж це її висадити? І, головне, як??? А надворі -15. В кращому випадку свідома "я" буде дізнаватисая технологію висадження ялинки в горщику в змерзлий грунт, а паралельно шукати місце, де це зробити, бо на балконі в мене ялинка загине, думаю. Та й біля під'їзду не те. То ж свідома "я" зателефонує на роботу і скаже, що мене сьогодні не буде, бо мені треба подбати про ялинку. В гіршому випадку несвідома "я" пристиджено залишить ялинку на смітнику біля цілої купи таких самих ялинок і чкурне на роботу”, - написала про цю проблему у Фейсбуці Оксана Поліщук.  

Що робити із ялинкою після свят?

Варіант із новорічною ялинкою у контейнері більше підходить жителям приватних будинків. У продовженні посту про доцільність такої ялинки у оселі у якості святкового дерева Оксана Поліщук детально описала, який догляд за ними потрібний.

“ВАРІАНТ № 2. Я живу у приватному будинку. І придбала ялинку в горщику. Приношу її додому і залишаю в проміжній (НЕ ТЕПЛІЙ) кімнаті на 3-4 доби для адаптації. Поливаю, доглядаю, милуюсь. Таку ж процедуру проводжу і після закінчення новорічних свят - залишаю в тій же проміжній кімнаті перед тим, як винести її надвір в лютий мороз в ЗАЗДАЛЕГІДЬ СПЕЦІАЛЬНО ПІДГОТОВЛЕНЕ місце. Не просто тицьнула її біля забору в тому горщику, бо тоді ялинка пропаде, як булька на воді. І чекаю кінця літа-початку осені, аби висадити ялинку в грунт. І тоді з гордістю фотографую ялинку і пишу пост на ФБ про те, яка ж я молодець!”

Опитування

Яке новорічне дерево поставите у себе в оселі у 2017 році?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Daily

    ну на Урожаї продають
  • Soj Stein

    Унас є штучна ялинка, але ми ще придбали ялівець і будемо його прикрашати - а потім його можна посадити в садку. якраз те, що треба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up