У Вінниці розповіли, як може розвиватися економіка під час війни

У Вінниці розповіли, як може розвиватися економіка під час війни
  • Війна продовжує нищити людські життя та інфраструктуру, тим самим завдає ударів по економіці нашої країни.
  • За даними Національного банку України, у 2022 році більше ніж на третину скоротиться ВВП України, що в свою чергу спричинить зростання цін.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов пояснив, що відбувається зараз і на що чекати наприкінці року. Про це повідомляє вінницька міська рада.

 

— Економіка України протягом перших двох кварталів втратила 15,1% і 39,3% ВВП. Прогноз НБУ на два наступні квартали – падіння на 37,5%. Таким чином, падіння економіки за підсумками поточного року прогнозується на рівні 35-40%, — розповів Максим Мартьянов.

Відео дня

З початком військових дій український бізнес і зокрема, підприємства Вінницької громади стикнулись із прискоренням інфляційних процесів, що є і буде одним з ключових ризиків їх діяльності у поточному році.

Вперше за останні роки інфляція становить двозначні показники. Так, індекс споживчих цін у червні 2022 року склав 21,5% або більш ніж в два рази вище за показник аналогічного періоду 2021 року. Наявні прогнози НБУ передбачають зростання інфляції до 30% до кінця року.

— Інфляція, яка прискорюється щомісяця, болісно позначається на вартості споживчих товарів для населення. Піднялися також ціни на пальне. Ціни на бензин марки А-95 і дизельне паливо підвищились з початку року в діапазоні від 1,7 до майже 2 разів, що значно збільшує вартість логістики для усіх секторів економіки і є одним із суттєвих факторів підвищення цін на споживчому ринку, — розповідає Максим Мартьянов.

В контексті воєнного стану в Україні та рецесії в усіх сферах економіки, Вінницька МТГ продовжує робити все можливе для виконання плану на 2022 рік. Детальніше про це можна прочитати тут.

Новий опалювальний сезон, нагадаємо, вже не за горами. Хтось закуповується дровами. А в кого немає такої альтернативи будуть грітися газовим опаленням. Який тариф буде узимку, читайте далі.

 

 

Читайте також:

Як шахраї обманюють українців у Facebook: викрили нову схему

Вінничани назбирали гроші на Starlink та відправляють супутниковий інтернет ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Robert Micadaro

    Реформи, сучасні закони 2022 року потрібні, а не радянські. Щоб після війни економіка розвивалась.
  • Николай Федай

    .

keyboard_arrow_up