«Ціна незмінна та довоєнна»: скільки вінничани заплатять за газ у новому опалювальному сезоні

«Ціна незмінна та довоєнна»: скільки вінничани заплатять за газ у новому опалювальному сезоні
  • Новий опалювальний сезон вже не за горами. Хтось закуповується дровами. А в кого немає такої альтернативи будуть грітися газовим опаленням. Який тариф буде узимку, читайте далі.

«Опалювальний сезон» — страшні для українців слова. За інформацією «Нафтогаз України», підстав для хвилювання немає. Адже тарифний план «Фіксований» — 7,96 грн/куб. м — діє до кінця квітня 2023 року. Варто зазначити, що ціна незмінна й довоєнна.

— Нафтогаз працює в режимі нон-стоп, щоб безперебійно забезпечити газом кожну домівку, лікарню, садочок, військову частину та інші соціальні об’єкти, — йдеться у повідомленні. — А от у Європі тариф подорожчав. Наприклад, нещодавно в Литві ціна сягнула 1,02 євро/куб. м, або близько 42 грн, у Молдові — 22,99 лея/куб. м, або майже 44 грн, а в Польщі — 6,64 злотих, або понад 53 грн.

У відомстві зазначають, що серед причин зростання — збільшення закупівельної ціни природного газу на європейському ринку та газовий шантаж росії.

Відео дня

— Українці, продовжуйте сумлінно сплачувати рахунки, адже сьогодні це надважливо. До того ж 7,96 грн — це незначні гроші в сучасних українських реаліях. Пам’ятайте, що кожен сплачений рахунок — підтримка в тилу, крок до перемоги та стабільний опалювальний сезон 2022/2023. Противник уже дав зрозуміти, що готовий бити по важливих цивільних об'єктах, інфраструктури та шантажувати Європу задля зняття санкцій, — додають у газовій компанії.

Готуємося до зими! Бережіть себе, і разом до перемоги.

Верховна Рада, нагадаємо, підтримала законопроєкт, який забороняє підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду в Україні.  Цей законопроєкт запроваджує мораторій на підвищення цін на комунальні послуги. Протягом дії воєнного стану та 6 місяців опісля припинення в Україні діятиме мораторій на підвищення тарифів на опалення, гарячу воду, газ та розподіл природного газу.

Постачальникам природного газу надаватимуть певні компенсації для покриття збитків і втрат, адже також не можна буде включати заборгованість у рахунок на оплату, подавати судові позови, проводити стягнення в примусовому порядку, припиняти газопостачання користувачам.

Нагадаємо, глобальних законодавчих чи грошових змін у серпні, які вплинуть на життя всіх українців — немає. Щоправда, дещо змінюються нарахування доплат для військовослужбовців.

 

Читайте також:

Шахраї пропонують фейкові виплати українцям. У НБУ розповіли, як уберегтися

НБУ приховує курс валют: добірка кумедних мемів з мережі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергій Романов

    Міська влада вінничан поставила в позу рабів теплових комун. Цим вибачте....(слова які важко перекласти на українську мову) не вистачає ні клепки ні рефлексів перевести централізовано (тому що три вінничанина вже не зможуть об'єднатися) на оплату по спожитому квартирою теплу. Побатарейно лічильники і регулятори. Тоді люди почнуть утепляти свої квартири. А поки що для чого? Платимо за якісь метри умовні і ревемо - "міні зімно, аткройтє загальнобудінковій счотчік на повну" ковиряючи пальцем дири в стінах на вулицю.
    А дяді з комуни тепла будуть і при плюс 20 градусів кочегарити, в них же "атапітєльній періуд" а не реальність.
  • Stanisław Kizilow

    Якщо  уряд невзмозі забезпечити відповідну ціну і обсяг газу для населення в повній мірі то він має підти у відставку і лякати нас що  потрібно купувать дрова й буржуйку влада неповинна
  • Читач45

    У них доходы другие,а не 2200грн.!
  • Павел Прис

    Яка різниця, яким буде тариф, якщо опалення не буде?

keyboard_arrow_up