У листопаді більше 10 тисяч вінничан отримали муніципальну доплату

У листопаді більше 10 тисяч вінничан отримали муніципальну доплату
  • Мешканці Вінницької міської ОТГ, які мають право на муніципальну доплату в рамках антикризової програми «Вінничани важливі», вже п’ятий місяць поспіль отримують грошові виплати.
  • Їх призначають окремим малозахищеним категоріям громадян, що мають пенсію або іншу соціальну допомогу, розмір якої менший ніж дві тисячі гривень.

Цього місяця муніципальну доплату в рамках антикризової програми «Вінничани важливі» отримають 10 023 людей. Про це повідомляють у вінницькій мерії

Усі, кому призначена муніципальна допомога, отримують смс-повідомлення про індивідуальний розмір доплати. Середній розмір допомоги з міського бюджету у жовтні становить 357 грн. 

— Ми продовжуємо працювати над муніципальними доплатами уже четвертий місяць. Нагадаю, що в рамках антикризової програми Сергія Моргунова «Вінничани важливі» такі виплати  отримуватимуть вінничани, які найбільше того потребують. Загальна сума виплат за листопад становить 3,6 млн грн, — зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.  

Відео дня

04.jpg

Хто і скільки може отримати грошей?

Отже, щомісячна муніципальна виплата в розмірі буде призначатися:

  • непрацюючим пенсіонерам, які мають пенсію до 2000 гривень;
  • непрацюючим людям, які отримають державну соцдопомогу та не мають права на пенсію та особам з інвалідністю;
  • непрацюючим людям, що мають інвалідність з дитинства;
  • людям, що доглядають за важкохворою дитиною.

Пропонується, що їхня виплата буде розрахована як різниця між сумою 2100 гривень і виплатою, яку вони отримують від держави в розмірі до 2000 гривень. Тобто, для прикладу, якщо в пенсіонера пенсія складає 1900 гривень, то розмір муніципальної виплати буде 200 гривень (2100-1900). Середній розмір допомоги від міста, як порахували в мерії, буде складати 300 гривень.

Щомісячну допомогу отримають і люди, які виховують дітей з інвалідністю віком до 18 років підгрупи «А». Розмір муніципальної виплати для них фіксований — 500 гривень, незалежно від рівня виплати державної соцдопомоги.

Муніципальні виплати, які вони будуть отримувати, є безповоротною допомогою, що надається за кошти вінницького бюджету.

Які ще є умови?

За порядком, який затвердили депутати, призначатимуть муніципальну соцдопомогу людям з пропискою у Вінниці та Десні, яка входить у Вінницьку міську ОТГ. До того ж, потрібно отримувати пенсію чи бути на обліку в Департаменті соцполітики міської ради.

Для призначення муніципальної виплати потрібно звернутися до «Прозорого офісу» у Вінниці, заповнити заяву про призначення такої допомоги на ім’я міського голови та надати копії документів з пред’явленням оригіналів:

  • паспорт громадянина України, або інший документ, який підтверджує громадянство України;
  • довідка про ІПН або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);  
  • свідоцтво про народження дитини (в разі потреби);  
  • пенсійне посвідчення;  
  • довідка про відкриття особового рахунку в установі уповноваженого банку, у разі виплати муніципальної щомісячної доплати через банківську установу; 

До цього переліку пенсіонери мають надати довідку про розмір пенсії за минулий місяць, який передує місяцю подачі заяви.

Якщо заявник сам не може подати документи з поважних причин (за станом здоров’я тощо), то без довіреності це може зробити інший дієздатний член родини, близький родич, соцпрацівник, людина, яка зареєстрована і проживає з заявником. Або за дорученням заявника подати документи на отримання муніципальної виплати може інша особа.

Повністю ознайомитися з Порядком призначення муніципальних виплат можна за цим посиланням.

У Вінниці, нагадаємо, розробили антикризову програму підтримки громади.


Читайте також:

Муніципальну доплату за жовтень отримали майже 10 тисяч вінничан

До 500 гривень щомісяця. Через карантин місто буде платити вінничанам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Гега

    А як оформити доплату для бабуся, яка проживає в Вінницькій області, в неї пенсія 1900 грн

    Валерий Чудновский reply Людмила Гега

    Людмила Гега Муніципальну доплату встановлено рішенням сесії Вінницької міської ради. Вона діє виключно на території Вінниці та Десни (яка входить у міську ОТГ). Гроші відраховуються з бюджету міста.
    Тому ці виплати, як і муніципальні надбавки медикам, які залучені до лікування COVID, не передбачені ані на район, ані на область.
    Подібну доплату можна було б організувати з бюджету області / вашого району / населеного пункту, якщо механізм та виділення коштів погодять місцеві депутати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up