«Цвяхи під забороною, але не дуже»: як діє карантин вихідного дня на Вінниччині

«Цвяхи під забороною, але не дуже»: як діє карантин вихідного дня на Вінниччині
  • Вчора, 13 листопада відбулось чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Згідно рішення Кабінету Міністрів України сьогодні запровадили «карантин вихідного дня».
  • Ми дізнались, де на вихідні можна купити у Вінниці цвяхи, які під забороною.

На Вінниччині члени комісії взяли до відома низку додаткових обмежень, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, повідомляють в ОДА.

Що під забороною в області

Так, у період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 року до 30 листопада 2020 року забороняється:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім: 

1) торгівлі продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами; 

Відео дня

2) провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

 3) торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

Забороняється:

  • діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом;
  • приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

«Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам ОТГ області забезпечити дотримання протиепідемічних заходів, відповідно до чинного законодавства», — зазначають у Вінницькій ОДА.

Де сьогодні можна купити цвяхи?

Цвяхи 100 * 4,0 10кг

Журналісти «20 хвилин» вирішил дізнатися, чи можна купити цвяхи. Оскільки це непродовольчі товари, то вони потрапляють під заборону в карантин вихідного дня.

На Центральному базарі всі ракушки з будматеріалами закриті. Нам порадили поїхати в Епіцентр, де здійснюється продаж онлайн.

На сторінці «Епіцентр» у ФБ дійсно бачимо допис:

«На час дії карантину вихідного дня мережа "Епіцентр" працюватиме виключно в онлайн режимі та видаватиме товари в Центрах видачі замовлень торговельних центрів.

Замовлення можно зробити на нашому сайті www.epicentrk.ua обравши зручний для вас спосіб отримання товару: доставка або самовивіз з центрів видачі замовлень».

Вже біля самого гіпермаркету у нас виникають проблеми з реєстрацію, щоб замовити онлайн заявку. Тож ми вирушили в «Метро», але там цвяхів немає.

Повертаємось у місто та зупиняємось біля будівельного магазину. Бачимо зачинені ворота та охороника, який стоїть біля них. Зупиняємось та запитуємо, чи можна купити цвяхи.

Вже через декілька хвилин нам винесли цвяхи та ми розрахувались з працівником біля самих воріт.

Схожа ситуація і в магазині поруч з автостоянкою на ринку «Урожай».

— На дверях табличка з написом «зачинено». Але продавець виніс покупцю якусь залізяку і удвох розглядали її. Потім той розрахувався і пішов, а продавець повернувся у магазин. У магазин ніхто не заходить. Коли бачить, хтось підходить до дверей — продавець назустріч та запитує,що потрібно, —  розповідає кореспондент «20 хвилин».

Збільшують кількість рейдових груп

Кількість рейдових груп для контролю за карантином збільшать

Голова Нацполіції повідомив, що наразі працює близько тисячі рейдових груп, утім їх кількість буде збільшено.

Вони перевірятимуть дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання.

Лише з початку тижня перевірили майже 40 тисяч закладів, склали більше 3 200 адміністративних протоколів за порушення карантину та розпочали 22 кримінальні провадження.

«Загалом із початку дії карантинних обмежень склали 50,5 тисячі адміністративних протоколів. За результатами їх розгляду судами наклал штрафи на майже 20 мільйонів гривень. За тиждень викрили 536 закладів харчування та дозвілля, які працювали після 22-ї години», — зазначив Голова Нацполіції.

Ігор Клименко наголосив на проведенні роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності безумовного дотримання встановлених карантинних обмежень.

 

Читайте також:

В Україні запроваджують карантин вихідного дня. Що буде працювати?

Карантин «вихідного дня» — це ще не все. Повний текст рішення уряду
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nord Kirsten

    западенцев хоть и н перевариваю, однако, справедливости ради стоит признать их смекалку, когда они решением городского совета Львов признал субботу и воскресение рабочими днями и теперь карантина ВЫХОДНОГО дня у них быть не может по причине отсутствия этих самых выходных... а вслед за ними вот уже и Ивано-Франковск.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up